Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις για το συνέδριο του AfD

Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις για το συνέδριο του AfD

Στις διαδηλώσεις κατά του AfD συμμετείχαν πάνω από 45000 άνθρωποι.

Ο δήμαρχος της πόλης, Τόμας Κούφεν (CDU), τόνισε ότι στην πόλη «δεν υπάρχει χώρος για μίσος» και πρόσθεσε ότι «σήμερα θέλουμε να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας, την ελευθερία, τη διαφορετικότητα και την ανεκτικότητα και να πάρουμε ξεκάθαρη θέση ενάντια στον αποκλεισμό και τον εξτρεμισμό, καθώς σε περιόδους που οι φωνές εκείνων που απορρίπτουν ανοιχτά τη δημοκρατία μας και την ελεύθερη κοινωνία μας γίνονται όλο και πιο δυνατές, είναι καλό να βλέπουμε τόσους πολλούς ανθρώπους να στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα».

Η πρόεδρος της Συνόδου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας, Άνα-Νικόλ Χάινριχ κάλεσε τους πολίτες «να υπερασπιστούν μια ανοιχτή, ανεκτική και δίκαιη κοινωνία και να αντιταχθούν αποφασιστικά στους εχθρούς της δημοκρατίας», ενώ, απευθυνόμενη στα μέλη της AfD, δήλωσε: «Προς όλους τους δεξιούς εξτρεμιστές, όλους τους φασίστες, τους αξιωματούχους της AfD εδώ στο Έσεν σήμερα: Η ανοχή είναι σημαντική, αλλά δεν σημαίνει ότι όλα επιτρέπονται. Όταν πρόκειται για ρητορική μίσους κατά των ανθρώπων, ρατσισμό, αντισημιτισμό και queer εχθρότητα, η συζήτηση έχει τελειώσει. Το μίσος δεν είναι γνώμη».

Επανεκλογή των Βάιντελ και Χρουπάλα

Η Αλίς Βάιντελ και ο Τίνο Χρουπάλα επανεξελέγησαν στην ηγεσία της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) με υψηλά ποσοστά, καθώς δεν είχαν αντιπάλους. Η Άλις Βάιντελ εξασφάλισε το 79,9% των ψήφων, ενώ ο κ. Χρουπάλα το 82,7%, ανανεώνοντας τη θητεία τους ως συμπρόεδροι για τα επόμενα δύο χρόνια.

Μιλώντας ενώπιον των 600 συνέδρων, πιστή στην ακροδεξιά και αντιμεταναστευτική επιχειρηματολογία του κόμματος, η Αλίς Βάιντελ επέκρινε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι έχει οδηγήσει σε αποβιομηχάνιση της χώρας, η οποία, όπως είπε, «έχει καταντήσει φάρμα για πόνυ». Επίσης, είπε ότι, εάν κυβερνούσε η AfD, θα καταργούσε τον νόμο περί ιθαγένειας που μόλις τέθηκε σε ισχύ, αλλά και τον νόμο περί αυτοπροσδιορισμού σχετικά με το φύλο και το όνομα. Σχετικά με τις πρόσφατες ευρωεκλογές, η αρχηγός έκανε λόγο για «εξαιρετικό αποτέλεσμα», τάχθηκε κατά της «αναδιανομής» χρημάτων των φορολογουμένων στα υπερχρεωμένα κράτη-μέλη της ΕΕ και προειδοποίησε κατά της ενδεχόμενης ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τίνο Χρουπάλα από την πλευρά του ζήτησε περισσότερο επαγγελματισμό από τα στελέχη του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι η AfD θα μπορούσε στις ευρωεκλογές να πάρει ποσοστό 20% αντί για 15,9% και τόνισε ότι σκοπός είναι η διακυβέρνηση. «Θέλουμε να κυβερνήσουμε – πρώτα στα ανατολικά, μετά στα δυτικά και τελικά στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση», δήλωσε.

Πηγή: efsyn.gr

 

32

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση