Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα: «Να απορριφθεί η αγωγή κατά του OmniaTV»

Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα: «Να απορριφθεί η αγωγή κατά του OmniaTV»

Η διεθνής δημοσιογραφική οργάνωση υπενθυμίζει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των SLAPP.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης Reporters Without Borders (RSF):

«Ελλάδα: Οι RSF θεωρούν επιβεβλημένο να απορριφθεί από το δικαστήριο η αγωγή κατά του OmniaTV για δυσφήμιση, ακολουθώντας τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των SLAPP. Το OmniaTV κινδυνεύει να πληρώσει 50.000€ για ρεπορτάζ δημόσιου συμφέροντος το οποίο υπογράμμισε την έλλειψη εις βάθος έρευνας σε πρόσφατη υπόθεση εμπορίας ανθρώπων»

 

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Δημήτρης Καρράς, επιχειρηματίας, οικονομολόγος, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και δημοτικός σύμβουλος στον ίδιο δήμο, με τον συνδυασμό του δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, μετά από εξώδικο που δημοσίευσε το OmniaTV και μετά από επιστολή της δικηγόρου του, η οποία επίσης απαντήθηκε, υπέβαλε τελικά αγωγή εναντίον του OmniaTV και συγκεκριμένα της  Άννας Νίνη.

Ο κ. Δημήτρης Καρράς με την αγωγή του διεκδικεί το ποσό των 50.000€, «ως αποζημίωση για ηθική βλάβη», όπως αναφέρει.

Διαβάστε εδώ, εδώ κι εδώ για τις απαντήσεις που έδωσε το OmniaTV

Πηγή: https://omniatv.com

47