Εικόνες Μεσαίωνα στην Πινακοθήκη: Φανατικοί χριστιανοί επιτέθηκαν σε καλλιτέχνες

Εικόνες Μεσαίωνα στην Πινακοθήκη: Φανατικοί χριστιανοί επιτέθηκαν σε καλλιτέχνες

Μόλις το Σωματείο Εργαζόμενων στη Σύγχρονη Τέχνη άνοιξε πανό κατά του βανδαλισμού Παπαδόπουλου, άρχισαν να ακούγονται γιουχαΐσματα και βρισιές ενώ κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.

Στιγμιότυπα βγαλμένα από το σκοτάδι του Μεσαίωνα σημειώθηκαν ξανά την Τετάρτη το απόγευμα στην Εθνική Πινακοθήκη.

Θρησκόληπτοι ρασοφόροι και λαϊκοί με εικόνες στα χέρια, επιτέθηκαν λεκτικά σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων από τον κλάδο του πολιτισμού (Σωματείο Εργαζόμενων στη Σύγχρονη Τέχνη), η οποία εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσε διαμαρτυρία έξω από το ίδρυμα για τον πρόσφατο βανδαλισμό έργων τέχνης από τον βουλευτή της Νίκης Νίκο Παπαδόπουλο. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν επίσης και μέλη του Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού.

ΕΦΣΥΝ – Μάριος Βαλασόπουλος

Μόλις το Σωματείο Εργαζόμενων στη Σύγχρονη Τέχνη άνοιξε πανό, άρχισαν να ακούγονται γιουχαΐσματα και βρισιές ενώ κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, φωνάζοντας «Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία», «Ντροπή σας αντίχριστοι», «Σατανάδες» και άλλα αντίστοιχα.

ΕΦΣΥΝ – Μάριος Βαλασόπουλος

Οι συγκεντρωμένοι δεν απάντησαν στην πρόκληση, μπήκαν στην Πινακοθήκηκαι επισκέφτηκαν τον χώρο που βανδαλίστηκε.

ΕΦΣΥΝ – Μάριος Βαλασόπουλος

Δείτε πλάνα από τον χώρο της επίμαχης έκθεσης, ο οποίος, ως τόπος τέλεσης αξιόποινης πράξης, θα παραμείνει άθικτός στην ίδια μορφή μέχρι και την είσοδο της ακριβούς εικόνας στην δικογραφία:

 

ΕΦΣΥΝ – Μάριος Βαλασόπουλος

 

ΕΦΣΥΝ – Μάριος Βαλασόπουλος

Πηγή: efsyn.gr

91