Την εμπλοκή της Ελλάδας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Συρία μέσω της ΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας προαναγγέλλει ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, που εκτιμά ότι μετά την εκλογή Τραμπ οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα έχουν συνεργασία στις επιχειρήσεις στη Συρία.
Μιλώντας στο «ΣΚΑΪ» δήλωσε πως «οι επιχειρήσεις, οι οποίες θα γίνουν κάτω (στη Συρία) με εμπλοκή πλέον και συνεργασία και του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας» και στην ερώτηση αν θα εμπλακεί και η Ελλάδα απάντησε «η χώρα μας δεν εμπλέκεται ποτέ σε πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχής της, αλλά υποστηρικτικός ρόλος θα υπάρξει από τη Σούδα που είναι η κύρια βάση του ΝΑΤΟ στη νότια πτέρυγα».
Επανέλαβε την ικανοποίησή του για την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ στην προεδρία των ΗΠΑ και δήλωσε ότι πριν ακόμα γίνουν οι αμερικανικές εκλογές είχε συναντηθεί στο υπουργείο Άμυνας με τον ελληνοαμερικανό Γιώργο Παπαδόπουλο που είναι στενός συνεργάτης του Ντ. Τράμπ.
Επιβεβαίωσε ότι είπε πως θα ρίξει την κυβέρνηση αν δεν βρεθεί λύση για το μάθημα των θρησκευτικών ενώπιον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, στη σχετική σύσκεψη που είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε ερώτηση αν δεν βρίσκονταν λύση και το ζητούσε ο Αρχιεπίσκοπος θα έριχνε την κυβέρνηση απάντησε «θα το έκανα».
Πηγή:http://www.902.gr






