Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Καισαριανής για τα γεγονότα του Περάματος

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Καισαριανής για τα γεγονότα του Περάματος

1,JPG23/1/2017

“Τα πιο ωραία παραμύθια απ’ όσα μου ‘χεις διηγηθεί 
αχ ειν’ εκείνα που μιλούσαν για τα παιδιά που ΄χουν χαθεί»

Ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους… γιατί έτσι το ήθελαν οι ιμπεριαλιστικές χώρες της Δύσης και ειδικά της «προοδευτικής» Ευρώπης. Ο αγώνας τους καθημερινός, ένας αγώνας ζωής και θανάτου! Πίσω στις πλάτες τους ο πόλεμος και οι βόμβες τους… να σφυρίζουν αδιάκοπα.

Μπροστά τους μία και μόνο επιλογή, η αναμέτρηση με τα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Βεβαίως με την αμέριστη «συμπαράσταση» των επίδοξων δουλεμπόρων, θεσμικών και μη. Και η μάχη αυτή αποδείχτηκε άνιση , πολλοί δεν τα κατάφεραν … γίναμε αποδέκτες απίστευτων πληροφοριών και εικόνων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης . Άλλοι όμως, θα τους χαρακτήριζες τυχερούς, ( τι ειρωνεία κι αυτή !) τα κατάφεραν και έφτασαν στη χώρα μας. Όμως, οι κακουχίες γι αυτούς δεν τελείωσαν, έχουν να αντιμετωπίσουν την ανεπάρκεια του Κράτους και των δομών του. Ακόμα χειρότερα… έχουν να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία κάποιων μισαλλόδοξων τύπων, φερόμενοι μάλιστα και ως υποστηρικτές του πατριωτισμού των Ελλήνων (Αιδώς Αργείοι!).

Τρανό παράδειγμα το τελευταίο χρονικά περιστατικό, σε σχολείο του Ν. Ικονίου στο Πέραμα. Μέλη και βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος της Χ.Α, προπηλάκισαν και κτύπησαν γονείς και εκπαιδευτικούς γιατί τόλμησαν να πράξουν το αυτονόητο, να φοιτήσουν στο σχολείο τους προσφυγόπουλα! Παιδιά που βιώσαν τη φρίκη του πολέμου ! Παιδιά που έφυγαν από τη χώρα τους παρά τη θέλησή τους ! Παιδιά που σε πολλές των περιπτώσεων είναι ασυνόδευτα !

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί που κάνουν τους πολέμους που καταστρέφουν χώρες και ξεριζώνουν λαούς, είναι οι ίδιοι που έχουν οδηγήσει και τον δικό μας λαό στην φτώχια και την ανέχεια. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι ενάντια σε αυτούς και όχι στους πιο φτωχούς και κατατρεγμένους της σύγχρονης ιστορίας και να σταθούν αλληλέγγυοι στα προσφυγόπουλα και τους γονείς τους.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων τους σχολείου μας , απερίφραστα καταδικάζει και στέκεται απέναντι σε τέτοιου τύπου ρατσιστικές συμπεριφορές, που σκοπό έχουν να σπείρουν το μίσος και τον φόβο στις τοπικές κοινωνίες .Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς του σχολείου του Περάματος αλλά και όπου αλλού έχουν γίνει αποδέκτες τέτοιων απαράδεκτων φασιστικών συμπεριφορών.
Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων της χώρας και τα ανώτερα αυτών όργανα τους, να πάρουν αποφάσεις ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό

Γνωρίζουμε πως, το κεκτημένο μας δικαίωμα στη μόρφωση, κερδήθηκε με κοινωνικούς αγώνες, δεν χαρίστηκε από κανέναν.
Είναι δε δικαίωμα ΟΛΩΝ και όχι προνόμιο των λίγων!

Θεμελιώδης λίθος της παιδείας είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, αυτό το δεδομένο καλούμε να προασπίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Εκπαιδευτικοί – Μαθητές –Γονείς !

‘’για τα παιδιά που χάθηκαν στου δράκου το πηγάδι
στης στρίγκλας τη σπηλιά.’’

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

 

97