Συγγνώμη δεν είστε ο πρωθυπουργός, δεν μπορείτε να περάσετε με ποδήλατο!

Συγγνώμη δεν είστε ο πρωθυπουργός, δεν μπορείτε να περάσετε με ποδήλατο!

Ποδηλατοπορεία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Βουνών, διέκοψαν χτες οι αστυνομικές δυνάμεις για να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όσους συμμετέχουν, ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Η ποδηλατοπορεία οργανώθηκε με σκοπό να αναδειχθεί «η ανάγκη προστασίας κάθε σπιθαμής γης που απειλείται από όσους τοποθετούν τα κέρδη των εταιρειών πάνω από την ποιότητα ζωής του ανθρώπου και όλων των έμβιων πλασμάτων».
Η ποδηλατοπορεία συνεχίστηκε τελικά με τη συνοδεία των αστυνομικών δυνάμεων αφότου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, στους οποίους δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με τα μέτρα μετακίνησης. Μεταξύ των συνθημάτων που αναγράφονταν ήταν : «Ελεύθερα Βουνά, Ελεύθεροι άνθρωποι, Άγραφα κλπ».

Δυστυχώς, δεν θυμόμαστε να συνέβη το ίδιο και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν μετέβη στην Πάρνηθα, για να περάσει »στιγμές ανεμελιάς». Ούτε έλεγχος του έγινε, ούτε έγγραφα του ζητήθηκαν και φυσικά κανείς δεν διέκοψε την άσκησή του, ασχέτως βέβαια αν η μόνιμη κατοικία του πρωθυπουργού απείχε πολλά χιλιόμετρα από την Πάρνηθα.
Έτσι συμβαίνει όμως όταν είσαι ο πρωθυπουργός. Για σένα ισχύουν λίγοι και καλοί νόμοι και κανόνες, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που κάθε φορά καλούνται να πουν αναλυτικά που πάνε, ποιοι είναι και αν έχουν χαρτί μετακίνησης.
298