Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας: Καταγγέλλει ότι συνελήφθη ο πολιτικός πρόσφυγας Ferhat Ertürk

Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας: Καταγγέλλει ότι συνελήφθη ο πολιτικός πρόσφυγας Ferhat Ertürk

Το Λαϊκό Μέτωπο ζητά: «Να τερματιστούν οι επιθέσεις στα δικαιώματα των αιτούντων πολιτικό άσυλο, να του δοθεί πίσω το άσυλο άμεσα και να απελευθερωθεί».

Ο αγωνιστής πολιτικός πρόσφυγας Ferhat Ertürk συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη!
Να τερματιστούν οι επιθέσεις στα δικαιώματα των αιτούντων πολιτικό άσυλο, να απελευθερωθεί άμεσα ο Ferhat ERTÜRK!
Ο Ferhat βρίσκεται σε απεργία πείνας αλληλεγγύης με την Eda Deniz Haydaroğlu η οποία κάνει απεργία πείνας ενάντια στον τρομονόμο του γερμανικού ιμπεριαλισμού 129 α-β και για να απελευθερωθούν οι 4 αγωνιστές από την Τουρκία οι οποίοι βρίσκονται φυλακισμένοι στη Γερμανία.
Ο Ferhat ERTÜRK είναι επαναστάτης από την Τουρκία και ζει στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Το ελληνικό κράτος ακύρωσε παράνομα και χωρίς καμία δικαιολογία το άσυλο του Ferhat ERTÜRK και τον ανάγκασε να ζει χωρίς χαρτιά και ταυτότητα.
Σήμερα, στις 6 Μαΐου, κατά τη διάρκεια ελέγχου ταυτότητας στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθη με την αιτιολογία ότι δεν είχε ταυτότητα και οδηγήθηκε στο τμήμα αλλοδαπών, όπου και κρατείται. Παράλληλα ο Ferhat ERTÜRK βρίσκεται σε απεργία πείνας 2 εβδομάδων σε αντίσταση ενάντια στους νόμους 129 α-β και συνεχίζει την απεργία πείνας στα κρατητήρια.
Το ελληνικό κράτος δεν δίνει ταυτότητες σε δεκάδες επαναστάτες και εκατοντάδες αιτούντες πολιτικό άσυλο, δεν παρατείνει τις άδειες παραμονής τους και καταπατεί τα δικαιώματα ασύλου τους. Με αυτή τη μεθόδευση δυσκολεύει τη ζωή των αιτούντων πολιτικό άσυλο και τους δυσκολεύει να πραγματοποιήσουν την καθημερινότητά τους.
Τα καταπατημένα δικαιώματα των αιτούντων πολιτικό άσυλο πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα και να αναγνωριστεί η ταυτότητα του πολιτικού τους ασύλου. Ο Ferhat ERTÜRK πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερος και να του επιστραφεί άμεσα το δικαίωμά του στο άσυλο. Οποιαδήποτε άλλη κατάσταση είναι εχθρική και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τουρκικού φασισμού.
ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ
Ο ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ FERHAT ERTÜRK ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
63