Λευκωσία: Είκοσι έξι χιλιάδες ευρώ πρόστιμο επέβαλε η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης στο ΡΙΚ, σχετικά με την εκπομπή «Τετ α Τετ» η οποία μεταδόθηκε στις 13 Μαρτίου και είχε καλεσμένο τον Νότη Σφακιανάκη.Σε σημερινή της απόφαση, η Αρχή έκρινε ότι υπάρχουν παραβιάσεις του περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου Νόμου (Κεφάλαιο 300 Α) σχετικά με τη μετάδοση προγράμματος, που περιείχε πρόκληση μίσους βάση φυλής, φύλου, θρησκεία η εθνικότητας.
Η Αρχή επέβαλε για τα πιο πάνω το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των €21.000 ως εξής: • Για την παράβαση που σημειώθηκε στις 13.3.2016 – €8.000. • Για την παράβαση που σημειώθηκε στις 14.3.2016 – €5.000. • Για την παράβαση που σημειώθηκε στις 20.3.2016 – €8.000. Επιπρόσθετα, η Αρχή επέβαλε και διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ στο ΡΙΚ, για την προβολή επανάληψης της εκπομπής στο ΡΙΚ2, στις 19 Μαρτίου.
Πηγή: philenews – See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-epistimi/51/317980/prostimo-26-chiliades-evro-sto-rik-gia-ti-synentefxi-sfakianaki?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork#sthash.E46zB0NK.dpuf
975






