Από το πλάι του δολοφόνου στο πλάι των ΜΑΤ – Τα … στραβά μάτια της ΕΛ.ΑΣ. και η Χρυσή Αυγή

Από το πλάι του δολοφόνου στο πλάι των ΜΑΤ – Τα … στραβά μάτια της ΕΛ.ΑΣ. και η Χρυσή Αυγή

2Aναδημοσίευση από το Έθνος

– Ήταν στη Νέδα μαζί με τον Γ. Ρουπακιά και στο Κερατσίνι πετούσε πέτρες δίπλα στη διμοιρία των ΜΑΤ
– Ξήλωσαν αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και ψάχνουν σχέσεις στελεχών με τα τάγματα εφόδου
– Τρομάζουν τα ποσοστά που πήρε η Χρυσή Αυγή σε εκλογικά τμήματα που ψήφισαν αστυνομικοί

Η αστυνομία πριν τη δολοφονία του Π. Φύσσα στον Μελιγαλά ολιγώρησε. Κατά την επίθεση σε βάρος του Π. Φύσσα υπάρχουν καταγγελίες ότι η ομάδα της ΔΙΑΣ δεν επενέβη παρά μόνο όταν χτυπήθηκε ο άτυχος μουσικός. Την Παρασκευή στη Χαλκίδα χρειάστηκε να μεταφερθεί διμοιρία από την Αθήνα για να συλληφθούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Τώρα φαίνεται ότι και ενώ το αίμα του άτυχου Π. Φύσσα ήταν ακόμη ζεστό, στα επεισόδια την επομένη της δολοφονίας του στο Κερατσίνι κάποιοι και πάλι έκαναν τα στραβά μάτια…

Ξαφνικά απέναντι από τους αντεξουσιαστές εμφανίστηκαν ομάδες “αγανακτισμένων πολιτών” που πετούσαν πέτρες εναντίον τους.
Οι αστυνομικοί έδειξαν … να μην ενοχλούνται, μάλιστα φάνηκε να δρα μια διμοιρία πλάι, πλάι με τους “αγανακτισμένους” που πετούσαν πέτρες.

Αντί να σπεύσουν να τους καταδιώξουν, δεν κοιτούσαν καν προς το μέρος τους.
Πολλοί χαμογέλασαν με πικρία, θυμήθηκαν παλιότερα γεγονότα κοντά στο Πολυτεχνείο με μέη της Χρυσής Αυγής να κινούνται ανάλογα.
Κανείς δεν φαντάστηκε όμως ότι θα τολμούσαν μέλη της Χρυσής Αυγής με το αίμα του Π. Φύσσα ζεστό να βγουν στο δρόμο και να κάνουν κάτι ανάλογο.
Ξένοι δημοσιογράφοι μάλιστα στηλίτευσαν το γεγονός μιλώντας για αστυνομικούς που πετούν πέτρες, υπονοώντας ότι υπήρξε δράση αστυνομικών χωρίς διακριτικά…
Κι όμως όπως φαίνεται υπήρξε δράση άλλων.
Τουλάχιστον ένας εκ των “αγανακτισμένων” είναι από την παρέα του Γ. Ρουπακιά. Γνώριμος. Ήταν μαζί στην κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής στη Νέδα.

Πηγή εφημερίδα "Το Έθνος"
Πηγή εφημερίδα «Το Έθνος»

Πιθανότατα συναγωνιστής, αφού φοράει στη Νέδα υπερήφανα τη διακριτική στολή των μελών της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας με την ασπρόμαυρη παραλλαγή.
Ο ίδιος άνθρωπος βρίσκεται ένα 24ωρο μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα μερικά μέτρα από το σημείο της δολοφονίας να πετάει πέτρες εναντίον των αντεξουσιαστών.

Πηγή εφημερίδα "Το Έθνος"
Πηγή εφημερίδα «Το Έθνος»

Οι αστυνομικοί δεν συγκινούνται καν, μοιάζουν να έχουν μοιράσει τα ρεύματα κυκλοφορίας. Από το ένα τα ΜΑΤ από το άλλο οι… αγανακτισμένοι.

Πηγή εφημερίδα "Το Έθνος"
Πηγή εφημερίδα «Το Έθνος»

Γνώριζαν οι αστυνομικοί ποιοι είναι οι κύριοι αυτοί;

Πηγή εφημερίδα "Το Έθνος"
Πηγή εφημερίδα «Το Έθνος»

Έστω πως όχι, γιατί δεν τους εμπόδισαν;

Πηγή εφημερίδα "Το Έθνος"
Πηγή εφημερίδα «Το Έθνος»

Άλλωστε ο εν λόγω κύριος βρίσκεται στο πλάι των ανδρών των ΜΑΤ για ώρες. Μετέχει στα επεισόδια στο Κερατσίνι από όταν ακόμη υπήρχε φως ημέρας… Μάλιστα στην παρακάτω φωτογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” τόσο ο “αγανακτισμένος” κύριος όσο και οι υπόλοιποι της παρέας του μοιάζουν να έχουν γίνει μια… παρέα με τα ΜΑΤ!

Πηγή εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"
Πηγή εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»

Μήπως ο ξένος δημοσιογράφος τελικά … έπεσε μέσα και ο εν λόγω κύριος δεν είναι μόνο μέλος της Χρυσής Αυγής;

Μέχρι να γίνει όμως μια αποκάλυψη, όλοι φαίνεται να βολεύονται.
Με μια κίνηση ξηλώθηκαν στελέχη της αστυνομίας, αλλά κάποιοι ξεχνούν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στα τμήματα όπου ψήφισαν κατά κύριο λόγο αστυνομικοί. 12 με 18% κατέγραψε η Χρυσή Αυγή στα τμήματαβ της Καισαριανής όπου ψηφίζουν άνδρες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ και στους Αμπελόκηπους ήταν πρώτο κόμμα με ποσοστά άνω του 22%
Αυτά τα ποσοστά επί μήνες ξεχάστηκαν, τώρα κάποιοι τα θυμήθηκαν και … ξαφνικά άρχισαν να ανησυχούν κατά πόσο το ξήλωμα στελεχών αρκεί…

160

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση