Ακροδεξιοί Ιταλοί της Λέγκας του Βορρά πήγαν να δείξουν τί εύκολη είναι η παράνομη μετανάστευση αλλά…

Ακροδεξιοί Ιταλοί της Λέγκας του Βορρά πήγαν να δείξουν τί εύκολη είναι η παράνομη μετανάστευση αλλά…

4517920768-11.1-news-a-Lega-Nord-activists-pix-276-jh-Lega-Nord-activiΕπτά ακροδεξιοί Ιταλοί της Λέγκας του Βορρά (Lega Nord) ήθελαν να δείξουν πόσο εύκολο είναι για τους αιτούντες ασύλου να περάσουν  με μια φουσκωτή βάρκα από την Ιταλία στην Τυνησία.

Αλλά η περιπέτεια τους κατέληξε σε φάρσα.

Οι επτά  ακροδεξιοί βοηθούμενοι και υποκινούμενοι από τον γραμματέα του κόμματος Matteo Salvini νωρίς ένα πρωί, επιβιβάστηκαν στην φουσκωτή βάρκα Melito di Porto Salvo , στο νότιο άκρο της Ιταλίας, δίπλα στο Reggio Calabria, με την σημαία της Lega Nord  (της Λέγκας του Βορρά).

Αλλά όταν ήταν κοντά στην Μάλτα, ο κινητήρας της λέμβου έπιασε φωτιά. Αφού είχαν σβήσει τη φωτιά, προσπάθησαν να εκπέμψουν σήμα κινδύνου.

Με τον εκτοξευτήρα της φωτοβολίδας κινδύνου να είναι ανάποδα (με φορά προς την βάρκα), όταν την εκτόξευσαν τρύπησε η φουσκωτή βάρκα και κατέληξαν στη θάλασσα .

Έπειτα εκτόξευσαν μια δεύτερη φωτοβολίδα κινδύνου και αυτή τη φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις της Μάλτας ενημερώθηκαν και έσωσαν τους ακτιβιστές από τη θάλασσα.

Εκτός από το να γελοιοποιηθούν σε όλο τον ιταλικό Τύπο, ακόμα και στους κόλπους της Lega Nord, οι επτά θα πρέπει τώρα να πληρώσουν για την διάσωση τους.

Αντί να πάρουν τα εύσημα και να δοξαστούν, κατάφεραν να γελοιοποιηθούν.

 Και στην πραγματικότητα αποδείχθηκε ότι είναι εύκολο για θαλάσσιες εκδρομές αυτού του είδους  να καταλήξουν  σε τραγωδία – (και στη Μάλτα, όπου ούτε αυτοί ούτε οι αιτούντες ασύλου θέλουν να δέσουν).

Μετάφραση: Γεωργία Ροζάκη

πηγή:independent.com.mt

 

181

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση