Γιορτή αλληλεγγύης ελλήνων και μεταναστών

Γιορτή αλληλεγγύης ελλήνων και μεταναστών

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ

ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
7.00 μμ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ- ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν σε αριθμό και εντείνονται σε βιαιότητα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων που παίρνουν τη μορφή πογκρόμ εναντίον μεταναστών από οργανωμένες συμμορίες της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού: ξυλοδαρμοί και μαχαιρώματα, επιθέσεις σε γειτονιές, σε πλατείες και σε σπίτια είναι το καθημερινό σχεδόν αποτέλεσμα της δράσης των οργανωμένων φασιστικών συμμοριών. Η προεκλογική εκστρατεία της Χρυσής Αυγής ήταν ένα πογκρόμ εναντίον των μεταναστών σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Το σταθεροποιημένο πλέον εκλογικό αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής δείχνει ότι, δυστυχώς, στην ελληνική κοινωνία υπάρχει ένα ρεύμα που τείνει προς ιδέες του μίσους και της βίας. Η οικονομική κρίση, η βία των μνημονίων αλλά και η προπαγάνδα από τα ΜΜΕ και ο διάσπαρτος φασισμός στο λόγο των μνημονιακών       αστικών κομμάτων έφτιαξαν το κατάλληλο πλαίσιο για να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού.  Τα θύματα των επιθέσεων πλέον δεν είναι μόνο μετανάστες. Αγωνιστές της Αριστεράς, ολόκληροι χώροι που στεγάζουν οργανώσεις κοινωνικής αντίστασης,  μπαίνουν στο στόχαστρο των φασιστών. Ας είμαστε προετοιμασμένοι ότι δε θα σταματήσουν εδώ.
Η ελληνική κοινωνία οφείλει να αντισταθεί και να βάλει τέλος στον εκφασισμό της και να κατανοήσει σε βάθος, ότι το μίσος ενάντια στους μετανάστες και σε κάθε περιθωριακή κοινωνική ομάδα αποπροσανατολίζει από τον πραγματικό εχθρό: τα ταξικά μνημόνια και την εκμηδένιση των βασικότερων εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ενωμένοι όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο και δυνατό αντιφασιστικό μέτωπο που θα αντιμετωπίσει το νεοναζισμό και τις παραφυάδες του στους δρόμους, τις πλατείες, τα σχολειά και τους εργασιακούς χώρους.
Στα πλαίσια του αντιφασιστικού αγώνα η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ, συνεχίζοντας τις δράσεις της, οργανώνει ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ  ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. Στη γιορτή θα υπάρχει συλλογική κουζίνα Αιγυπτίων και Συρίων, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, χορευτικά συγκροτήματα μεταναστών, προβολή ταινίας και λαχειοφόρος αγορά, τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση του αγώνα των απεργών της Χαλυβουργίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 του Ιούνη, στις 7.00 μμ, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ στην  ΚΑΛΛΙΘΕΑ.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

79

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση