Στο ίδιο τσουβάλι φασίστες και αντιρατσιστές από τον Φώτη Κουβέλη

Στο ίδιο τσουβάλι φασίστες και αντιρατσιστές από τον Φώτη Κουβέλη

 

Στο ίδιο τσουβάλι έβαλε τους φασίστες με τους αντιρατσιστές ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη…

 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Νίκο Δένδια. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη σε δηλώσεις:
«Είχα τη δυνατότητα να συνομιλήσω με τον κ. Υπουργό, για όλα εκείνα τα οποία προσδιορίζουν τις διεκδικήσεις και τους στόχους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Για μας είναι μείζον αγαθό η προστασία της υγείας, της ζωής και της ασφάλειας του πολίτη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Εξισώνοντας όμως τους φασίστες με τους αντιρατσιστές δήλωσε στη συνέχεια: «Η προστασία της ζωής του πολίτη δεν μπορεί να υποκαθίσταται από κανέναν εξωθεσμικό μηχανισμό, ούτε από κείνους οι οποίοι αυτόκλητα αναλαμβάνουν την προστασία της ζωής των ελλήνων πολιτών, αλλά ούτε και από αυτόκλητες υπερασπιστές των ξένων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα μας«.
Με τη συγκεκριμένη ρητορική, αυτή της τήρησης των «ίσων αποστάσεων», ο Φώτης Κουβέλης ακολουθεί το ρεύμα των λεγόμενων κεντρώων δυνάμεων που βαφτίζουν ως «άκρα» γενικά κι αόριστα, με σκοπό να τους ταυτίσουν, δυνάμεις φασιστικές με δυνάμεις που αγωνίζονται καθημερινά για τα δικαιώματα των μεταναστών. Η ρητορική αυτή έχει μοναδικό σκοπό την αποποίηση των πολιτικών ευθυνών που οδήγησαν εν μέσω κρίσης στην άνοδο της απήχησης ρατσιστικών και εθνικιστικών ιδεολογημάτων, τα οποία εκτόξευσαν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.
Στη συνέχεια με δήλωσή του ο Φώτης Κουβέλης, ακολουθώντας την ίδια τακτική που ακολούθησε η ΔΗΜΑΡ και στο θέμα της απαγκίστρωσης, αοριστολογώντας, παρέπεμψε στις καλένδες το θέμα τους εκδημοκρατισμού των σωμάτων ασφαλείας, λέγοντας: «Η υπόθεση του εκδημοκρατισμού των σωμάτων ασφαλείας είναι μία συνεχής διαδικασία η οποία ποτέ δεν πρέπει να σταματήσει«.
Δημοσιογράφος υπενθύμισε στον Φώτη Κουβέλη ότι η ΔΗΜΑΡ έχει ως πάγια θέση τη δημιουργία επιτροπής που θα ασχοληθεί με την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας και τον εκδημοκρατισμό που η Νέα Δημοκρατία 3 φορές την έχει καταψηφίσει. Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ένα αόριστο «τα σώματα ασφαλείας πρέπει να βρίσκονται υπό διακομματικό έλεγχο και στήριξη».
57

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση