Ανακοίνωση της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» – 24/7/2012 Ελεύθερος ο Πέτρος Καπετανόπουλος, αλλά κατηγορούμενος πλέον και για συνέργεια σε ληστεία!

Ανακοίνωση της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» – 24/7/2012 Ελεύθερος ο Πέτρος Καπετανόπουλος, αλλά κατηγορούμενος πλέον και για συνέργεια σε ληστεία!

 

 

Σήμερα Δευτέρα 24/7, οδηγήθηκε στην 5η τακτική ανακρίτρια ο Πέτρος Καπετανόπουλος, κάτοικος Περιστερίου που το Σάββατο 21/7 είχε συλληφθεί γιατί «τόλμησε» να διαμαρτυρηθεί έξω από το σπίτι του σε αστυνομικούς που κλοτσούσαν μετανάστη που είχαν συλλάβει, δεμένο με χειροπέδες και πεσμένο στο έδαφος. Ο Π.Κ.  συνελήφθη από τους αστυνομικούς και με βάση τις ψευδείς καταθέσεις τους σχηματίστηκε την Κυριακή 22/7 από την Εισαγγελία Ποινικής Δίωξης δικογραφία σε βάρος του με τις κατηγορίες της «αντίστασης κατά της αρχής», της «απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου» και της «ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης»!  Σε συνέχεια της προκλητικής δίωξης του Π.Κ., σήμερα, η 5η τακτική ανακρίτρια επεφύλασσε μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη στον Π.Κ., τη συνήγορό του Χρύσα Βουτσινά-Κατσιμέρη και τους πάνω από 100 συμπαραστάτες του που είχαν συγκεντρωθεί στο κτίριο 9 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων: Πρόσθεσε την κατηγορία της «απλής συνέργειας σε ληστεία σε βαθμό κακουργήματος», καθώς ο συλληφθείς μετανάστης M.I. από το Πακιστάν κατηγορείται για ληστεία!  Ο Π.Κ. αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα και θα οριστεί τακτική δικάσιμος, όπου θα δικαστεί από κοινού με τον Μ.Ι.

Με δυο λόγια, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής μεθόδευση της υπόθεσηςόποιος διαμαρτύρεται για υπέρμετρη, ρατιστική ή αναίτια βία από αστυνομικούς σε βάρος κρατουμένων, θα πρέπει να υπολογίζει την πιθανότητα να κατηγορηθεί αναίτια, όχι μόνο για αντίσταση κατά της αρχής, αλλά και για συνέργεια σε εγκλήματα για τα οποία μπορεί να κατηγορούνται οι συλληφθέντες! Ακόμα κι’ αν διαμαρτύρεσαι έξω από το σπίτι σου από όπου βγήκες επειδή άκουσες φασαρία, ακόμα κι’ αν αποδεδειγμένα δεν είχες καμία εμπλοκή την ώρα που κάποιος κατηγορείται πως τελούσε μια παράνομη πράξη, ακόμα κι αν ούτε οι ίδιες οι καταθέσεις των αστυνομικών που ξυλοκόπησαν τον κρατούμενο σε ενοχοποιούν για αυτή την πράξη!

Πρόκειται για πρωτοφανή αντιδημοκρατική κατρακύλα που μόνο προφανή στόχο έχει την τρομοκράτηση και τη φίμωση της κοινωνίας απέναντι στην εντεινόμενη κρατική καταστολή. Που στην πρίπτωση των μεταναστών παίρνει διαστάσεις γενικευμένου πογκρόμ από τους «Προστάτες του Πολίτη» και τους παρακρατικούς νεοναζί της Χρυσής Αυγής, άλλοτε με διακριτούς ρόλους και άλλοτε σε συνδυασμό και αλληλοκάλυψη. Ενώ στην περίπτωση απεργών ή διαδηλωτών, τελευταία εξέλιξη αποτελεί η συνδυασμένη επιχείρηση ΜΑΤ-Απεργοσπαστών της Χαλυβουργίας με συντονισμό και επίβλεψη Σαμαρά-Μάνεση υλοποιώντας μουσειακή δικαστική απόφαση. Ας γνωρίζουν όμως πως η τρομοκρατία σε βάρος των εργαζόμενων, των απεργών και των μεταναστών δεν θα περάσει, όπως δεν πέρασε η τρομοκρατία των διαδηλωτών στις πλατείες την ώρα που ψηφίζονταν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι της εξαθλίωσης και της ανεργίας. Η ενότητα και η αλληλεγγύη της αντίστασης θα νικήσει!

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Περιστερίου βρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια, μαζί με δεκάδες πολίτες του Περιστερίου, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Γιάννα Γαϊτάνη και Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Στην τακτική  δικάσιμο, εκτός από τους αυτόπτες μάρτυρες, θα καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Π.Κ., οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Γιάννα Γαϊτάνη, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και τοπικών φορέων του Περιστερίου.

Περισσότερα για το περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψη του Πέτρου Καπετανόπουλου στην Ανακοίνωση της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” της 23/7/2012:

http://www.kar.org.gr/?p=679

 H φωτογραφία από τη σημερινή κινητοποίηση στο Κτήριο 9 της Ευελπίδων

113

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση