Ποιος οπλίζει το χέρι των φασιστών;

Ποιος οπλίζει το χέρι των φασιστών;

Κυριακή 19/8 απόγευμα στην Πάτρα έγιναν 3 περιστατικά ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων. Και στα τρία, άγνωστοι επιτέθηκαν μέσα από αυτοκίνητο εναντίον μεταναστών ρίχνοντας τους καυστικό σπρέι στα μάτια . Τα περιστατικά φασιστικής βίας έγιναν με διαφορά μικρής ώρας, ενώ και τα θύματα μεταφέρθηκαν στο 409 στο οφθαλμολογικό μισολυπόθυμοι όπου δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό.

Τα γεγονότα δεν είναι απομoνωμένα. Συνδέονται με το ρατσιστικό πογκρόμ της αστυνομικής επιχείρησης “Ξένιος Δίας” που έλαβε μέρος και στην Δυτική Ελλάδα, των εκκαθαρίσεων από τον στρατό του Δένδια ενάντια σε κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους όπως η Αγορά της Κυψέλης και ο καταυλισμός των Ρομά στον Βοτανικό. Τα τρία περιστατικά της Κυριακής είναι συνέχεια της ρατσιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής στις Ιτιές, του ξυλοδαρμού του Τυνήσιου πίσω απο τον χώρο της Πολιτείας και συνέχεια όλων των επιθέσεων που έχουν σημειωθεί από μέλη των νεοναζί.

H Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» Πάτρας καταδικάζει τις φασιστικές επιθέσεις εναντίον των τριών μεταναστών και αναρωτιέται. Ποιος είναι ο ρόλος της αστυνομίας; Η κυβέρνηση στην Πάτρα όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τα πογκρόμ κατά των μεταναστών, διευκολύνει τις φασιστικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να δικαιολογήσει την φτωχοποίηση των ντόπιων εργαζομένων και να κατευθύνει την κοινή γνώμη  μακρυά από τα πραγματικά προβλήματα: την φτώχεια, την ανεργία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υπηρεσιών, τις περικοπές και το Μνημόνιο.

Αν η κυβέρνηση κάνει την δουλειά της, το καθήκον της Αριστεράς, του εργατικού κινήματος και των δημοκρατικών οργανώσεων είναι να απαντήσουν σε αυτές τις απειλές.Καμία Ανακωχή με την Κυβέρνηση των Τραπεζιτών, Καμία Ανοχή στους Νεοναζί

Λεφτά για τους Ανεργούς – Φορολογία στους Πλούσιους

Κανένας εργάτης ανασφάλιστος – Κανένας μετανάστης χωρίς χαρτιά

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» Πάτρας

50

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. η κυβερνηση(τραπεζιτες) να κανει κατι ??? μα εκανε .. χρονια τωρα με την παιδεια κουρελι, τους δημιουργησε. τωρα που τους χρειαζεται, τους εβγαλε και στο δρομο .. οποτε ο,τι ηταν να κανει μεχρι τωρα , το χει κανει … η αστυνομια βρηκε ευκαιρια να μεινει αραχτη και να προχωρησει στην εξαφανιση της οποιας ελευθερης βουλισης εχει απομεινει. τα παντα δουλευουν ρολοι !!!!! τοσο πολυ που σε 5-10 χρονακια μου φαινεται θα ζηταω την βοηθεια των «Χ.Αλητων» για να μου βγαλουν πρασινη καρτα στη χωρα μου … («μου»…)

Γράψτε μια απάντηση