Κάτω τα χέρια από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης !

Κάτω τα χέρια από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης !

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν, χτες, στο κάλεσμα της Συνέλευσης της Ανοιχτής Κατάληψης της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης παρευρισκόμενοι στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην κρατική καταστολή και για να παραμείνει η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ελεύθερος κοινωνικός χώρος με αυτοδιαχείριση από τους κατοίκους της περιοχής.

Κάτοικοι και συλλογικότητες δήλωσαν την αντίθεσή τους στην επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Αυγούστου και τις μεθοδευμένες πρακτικές ενάντια στο ζωντανό κύτταρο της αγοράς που διέταξε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Από τις 6:00 το απόγευμα στη Δημοτική Αγορά στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη 42 συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της περιοχής, μέλη της συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης – Πατησίων, δάσκαλοι από το Σχολείο Μεταναστών που λειτουργούσε στο χώρο της Αγοράς, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΑΡ (Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό») και της ΔΕΑ.
Το παρόν έδωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Χαρά Καφαντάρη, Μαρία Κανελλοπούλου, Μαρία Μπόλαρη, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Κώστας Μπάρκας και Απόστολος Αλεξόπουλος.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία προς το Δημαρχείο της Αθήνας, όπου και επέδωσαν ψήφισμα.

Τα ΜΑΤ έκαναν αισθητή την παρουσία τους έχοντας κυκλώσει την Αγορά και στα γύρω στενά ήταν σε ετοιμότητα κι άλλες διμοιρίες.
Κάποιες από αυτές ακολούθησαν την πορεία.

-Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν…
-Κάτω τα χέρια από τους ελευθέρους χώρους…
-Ο αγώνας συνεχίζεται…

81

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση