ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αυτή την περίοδο όλος ο χώρος της παιδείας βιώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση.

Το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, οι συγχωνεύσεις σχολείων, η ουσιαστική κατάργηση των δωρεάν βιβλίων, γενικά η πλήρης διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας είναι στα πλαίσια του σχεδίου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΔΗΜ.ΑΡ. την κρίση να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και όχι οι τραπεζίτες.
Στα πλαίσια αυτής της επίθεσης βρίσκουν έδαφος οι φασιστικές οργανώσεις και οι ιδέες τους.
Οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή προβάλλουν συνεχώς ως υπεύθυνο για την κρίση και τα εργασιακά προβλήματα τους μετανάστες. Με κινήσεις όπως σωματικές ή λεκτικές επιθέσεις σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους, στην αριστερά και γενικότερα σε όποιον υπερασπίζεται τα δικαιώματά του ή απλώς διαφωνεί με αυτή, βγάζουν λάδι την κυβέρνηση, τις τράπεζες, τις μεγαλοεπιχειρήσεις και όποιον γενικότερα ευθύνεται για την κατάσταση των εργαζομένων στην Ελλάδα.
Τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν περιστατικά που δείχνουν ότι ο φασιστικός κίνδυνος απειλεί και τα σχολεία. Το περιστατικό με τον δάσκαλο με τα σχόλια υπέρ της Χ.Α στον χθεσινό αγιασμό, και η διείσδυση των νεοναζιστικών οργανώσεων στα σχολεία επιβάλλει την απάντησή μας. Η μάχη ενάντια στο ξεπούλημα της παιδείας και στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων πρέπει να συνδεθεί με την μάχη ενάντια στο φασισμό και την νεοναζιστική τρομοκρατία.
Οι καθηγητές μαζί με τους μαθητές πρέπει να απομονώσουν τις φασιστικές οργανώσεις, το ρατσιστικό μίσος που μας αποπροσανατολίζει και μας διχάζει.
Τα σχολεία πρέπει να γίνουν ένας ζωντανός χώρος αντίστασης στο μνημόνιο και στη φασιστική απειλή. Κάθε καθηγητής και κάθε μαθητής μαζί με τα σωματεία ΕΛΜΕ και ΔΟΕ είναι ανάγκη να πρωτοστατήσουν στη δημιουργία αντιφασιστικής πρωτοβουλίας στα σχολεία, ένα δίκτυο ενημέρωσης και οργάνωσης στα σχολεία ενάντια στην φασιστική απειλή.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ,
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πάτρας

56

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση