«Πήγαν να με κάψουν την ώρα που κοιμόμουν»

«Πήγαν να με κάψουν την ώρα που κοιμόμουν»

Ο Πακιστανός Ναβίτ Ναβάζ περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε πριν από λίγες μέρες μέσα στο σπίτι του, όταν τρεις άγνωστοι έριξαν πάνω του ένα μπουκάλι βενζίνη που είχε στην άκρη εκρηκτική ύλη

Οι καταγγελίες για βίαιες επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών σημειώνονται πλέον από τον Αγιο Παντελεήμονα, την Πάτρα, τα Βασιλικά Ευβοίας, την Καλλιθέα, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, την Κόρινθο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Χαλκίδα, τους Αγίους Αναργύρους μέχρι τους σταθμούς του ΗΣΑΠ, του ΟΑΣΑ, και η έξαρση της ρατσιστικής βίας δεν έχει τελειωμό…

Ακροδεξιοί μαχαιρώνουν, ξυλοκοπούν, σταματάνε τα λεωφορεία όπου ύστερα από «δειγματοληπτικούς» ελέγχους πετούν στον δρόμο τους μετανάστες, ενώ σε άλλες ακόμα πιο ακραίες περιπτώσεις επιχειρούν να τους κάψουν ζωντανούς!

Αδίστακτοι
Παράλληλα δεν διστάζουν να επιτεθούν και να τραυματίσουν απλούς ανθρώπoυς που προσπάθησαν να παρέμβουν και να αποτρέψουν τη δράση τους.

Θύμα μιας πρωτοφανούς αγριότητας επίθεσης, ο Ναβίτ Ναβάζ από το Πακιστάν περιγράφει  τον εφιάλτη που βίωσε πριν από λίγες μέρες μέσα στο σπίτι του στους Αγίους Αναργύρους, μαζί με έναν ακόμη συμπατριώτη του.

Την ώρα που κοιμόντουσαν, γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα, ομάδα τριών ατόμων επιχείρησε να τους κάψει ζωντανούς χρησιμοποιώντας εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό!

«Το μπουκάλι με τη βενζίνη είχε στην άκρη εκρηκτική ύλη και εξερράγη πάνω στο στρώμα όπου κοιμόμουν» αναφέρει ο Ναβίτ Ναβάζ. «Για κακή μου τύχη, είχα ξαπλώσει στην αυλή του σπιτιού και αυτό διευκόλυνε τους δράστες. Οι γείτονες, αφού πρώτα ειδοποίησαν την αστυνομία, αμέσως με μετέφεραν στο Θριάσιο Νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη και στο χέρι.

Ζω στην Ελλάδα περίπου 18 χρόνια και δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Είμαι νόμιμα στη χώρα, ψηφίζω κανονικά και εργάζομαι ως μπογιατζής. Αυτήν τη στιγμή φοβάμαι να βγω από το σπίτι μου» λέει ο Ναβίτ Ναβάζ.

 

ΜΑΡΙΝΑ ΖΙΩΖΙΟΥ
[email protected]

 

57

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση