ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΛΕΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ !!!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Καθημερινα γινόμαστε μάρτυρες (με όλη την σημασία της λέξης…) επιθέσεων εναντίον φτωχών και εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας με το πρόσχημα της φυλετικής καθαρότητας και της δήθεν εφαρμογής το…υ νόμου. Οι ομάδες αυτές που οργανώνουν

αυτές τις επιθέσεις, χαρακτηρίζονται από τα αστικά ΜΜΕ είτε ως «αντισυστημικές» είτε ως «ακραίες». Η αλήθεια είναι όμως ότι είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού. Του καπιταλισμού που στη ουσία εκτρέφει και στηρίζει τη δράση των φασιστικών ομάδων.
Οι φασιστικές αυτές ομάδες συμπληρώνουν την απάνθρωπη δράση του επίσημου κράτους: Με την επιχείρηση της αστυνομίας «Ξένιος Ζεύς» η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΔΗΜΑΡ, στα πλαίσια των δεσμέυσεων της χώρας μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση με τη συνθήκη Δουβλίνο 2, σε μια διαρκή σαρωτική «επιχείρηση σκούπα» εδώ και ημέρες «καθαρίzει» το κέντρο της Αθήνας από τους μετανάστες , τους οποίους με αγριότητα οι αστυνομικές δυνάμεις συλλαμβάνουν και φυλακίζουν ή απελαύνουν. Αυτό το κλήμα διωγμού επιβάλλει την παραπέρα υποτίμηση της εργατικής δύναμης των μεταναστών και κατά φυσική συνέπεια την υποτίμηση συνολικά της αξίας της εργασίας. Η αξία της εργασίας που ανεβαίνει μοναχά με την ενότητα και την οργάνωση των εργατών , των εργαζομένων γενικότερα, σε συνδικάτα και σε σωματεία, ανεξάρτητα από τον τόπο προέλευσης, η το χρώμα, τη θρησκεία κτλ.
Οι λεγόμενες ακροδεξιές ομάδες-κομματα- λοιπόν, όπως και το καπιταλιστικό κράτος, επιδιώκουν με τον δικό τους τρόπο ο καθένας, να εξασφαλίσουν φτηνή εργασία και να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερα πλούτη στους δυνάστες αυτού του τόπου. Και ξεδιάντροπα και οι δυο ορκίζονται φανατικοί πατριώτες και προστάτες του φτωχού λαού! Απλά προσπαθούν με τις άναρθρες κραυγές τους να αποκρύψουν το βρώμικο (και κάθε άλλο παρά πατριωτικό) σκοπό τους!Απέναντι σε αυτή την βαρβαρότητα, εμείς οι εικαστικοί στεκόμαστε διπλά στους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες. Ο Αγώνας για αξιοπρεπή ζωή μας ενώνει όλους. Γιατί αυτό που αντιπροσωπεύουν τα φασιστοειδή και το εκμεταλλευτικό τους σύστημα, δεν συμβιβάζεται με την τέχνη και τον πολιτισμό.
Γιατί δεν ξεχνάμε ποτέ την έκθεση της εκφυλισμένης τέχνης στο Βερολίνο του 1936. Το κάψιμο των βιβλίων. Την αναγκαστική προσφυγιά. Τα στρατόπεδα συγκεντρώσεων και τα εκατομμύρια νεκρών στην χωρά μας και σε όλη τη Γη, από τους Ναζί .
Η γέννηση ο έρωτας και ο θάνατος το τρίπτυχο της ύπαρξής μας έχει το ίδιο χρώμα και κρύβει το ίδιο κλάμα και το ίδιο χαμόγελο σε κάθε τόπο, φυλή, πολιτισμό και σε ότι μας αφορά δεν το χαρίζουμε σε κανένα !!!

Καταγγέλλουμε λοιπόν τη δράση των κάθε λογής φασιστικών ομάδων-κομμάτων συμμοριών και καλούμε τον Ελληνικό λαό να τις απομονώσει και να τις καταδικάσει ως την πιο μαύρη έκφραση του απάνθρωπου καπιταλισμού.

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΛΕΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ

Σας καλούμε σε κοινή σύσκεψη στα γραφεία του ΕΕΤΕ
την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2912, στις 12.30 το μεσημέρι
για να συντονίσουμε τη δράση μας για αυτό το ζήτημα

58

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση