ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 11/10, εικοσαμελής ομάδα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής (εξοπλισμένη με κράνη, πέτρες, ρόπαλα) συγκεντρώθηκε στην Πλατεία των Ψηλών Αλωνίων της Πάτρας. Γρήγορα άρχισε να κινείται προς την κοντινή κατάληψη του Μαραγκοπουλείου, στήνοντας, κατά τη διάρκεια της πορείας της, οδοφράγματα. O σκοπός τους ήταν προφανής. Αντιφασίστες κινητοποιήθηκαν άμεσα και τους απώθησαν. Η συμπλοκή γρήγορα μεταφέρθηκε προς την πλατεία Ψηλών Αλωνίων και τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατευθύνθηκαν προς μια κοντινή ψησταριά, που ανήκει σε μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης, προκειμένου να εξοπλιστούν (με καρέκλες κλπ) ή και να τη χρησιμοποιήσουν ως καταφύγιο. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκή αυτή η ψησταριά υπέστη μεγάλες ζημιές.

«Εντύπωση» προκαλεί το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής η αστυνομία δεν παρενέβη (παρόλο που της είχε γνωστοποιηθεί το γεγονός) , ενώ μετά το περιστατικό, ασφαλίτες έκαναν εννιά προσαγωγές ατόμων που δεν είχαν σχέση με το περιστατικό, τέσσερις εκ των οποίων συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για κακουργήματα, τη στιγμή που η οποιαδήποτε κατηγορία που θα μπορούσε να τους απαγγελθεί σε περίπτωση ενοχής ανήκει στη σφαίρα του πλημμελήματος. Ούτε μία από αυτές τις προσαγωγές δεν αφορούσε μέλος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Εδώ, λοιπόν, φαίνεται το αληθινό πρόσωπο της «Δικαιοσύνης», η οποία αφήνει ελεύθερους επικίνδυνους για τη Δημοκρατία ανθρώπους που οραματίζονται τη δημιουργία ενός ναζιστικού μοντέλου κοινωνίας και προβαίνουν, απροκάλυπτα, σε βίαιες πράξεις, ύβρεις και προπηλακισμούς μια καθημερινή μέρα στο κέντρο της πόλης ενώ συλλαμβάνει και καταδικάζει αγωνιζόμενους ανθρώπους.

Τα ΜΜΕ (εφημερίδα Πελοπόννησος κ.α) προσπαθούν για άλλη μια φορά να αντιστρέψουν τα γεγονότα, κατηγορώντας τον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο για αναίτια επίθεση σε κάποια ψησταριά. Προωθούν τη «θεωρία των άκρων» και προβάλλουν την αστυνομία ως ανίκανη να παρέμβει σε τέτοιου είδους γεγονότα, αποκρύπτοντας την συνειδητή αδράνεια της που υποδηλώνει σύμπραξη με την Χρυσή Αυγή.

Σαν Κ.Α.Ρ Πάτρας πιστεύουμε ότι το περιστατικό αυτό- με την σύλληψη των τεσσάρων- δεν είναι τυχαίο ούτε μεμονωμένο. Αποτελεί κομμάτι του σχεδίου της Κυβέρνησης- σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή- για μία ολοένα αυξανόμενη επίθεση απέναντι σε όσους αντιστέκονται στη πολιτική που μας επιβάλλεται.
Πληθώρα παραδειγμάτων μας το επιβεβαιώνουν αυτό σε ολόκληρη την Ελλάδα. Περιληπτικά να αναφέρουμε τα βασανιστήρια απέναντι σε ομάδα αντιφασιστών μέσα στη Γαδά, το ξυλοδαρμό των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά από την Αστυνομία και τους φασιστικούς προπηλακισμούς μελών της Χρυσής Αυγής έξω από θέατρο της Αθήνας. Όλα κομμάτια της ίδιας εικόνας: ο αυταρχισμός του κράτους και η συνεργασία του με τη Χρυσή Αυγή εξαιτίας του φόβου τους για τη δυναμική αντίδραση του κινήματος.

Η μόνη απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις πρέπει και μπορεί να είναι μαζική.
Για αυτό είναι απαραίτητο όλες οι δυνάμεις που αγωνίζονται, ο χώρος της αναρχίας και της αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σωματεία, σύλλογοι, όλοι εκείνοι που πλήττονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης, να συνεργαστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό αντιφασιστικό μέτωπο σε κάθε χώρο (δουλειές, γειτονιές, σχολεία) το οποίο θα ανατρέψει τους νεοναζί, την κυβέρνηση και τα μνημόνιά της.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, γίνεται επιτακτική η ανάγκη για ένωση της δράσης όλων μας με στόχο την ανατροπή. Σας καλούμε τη Δευτέρα 15/10 στις συγκεντρώσεις έξω από τα δικαστήρια (στη Γούναρη) στις 8.30, όπου γίνεται η ανάκριση των τριών από τους τέσσερις συλληφθέντες και στις 17.00 του τέταρτου ανήλικου.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

56

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση