Ρατσιστική επίθεση στην Κατερίνη

Ρατσιστική επίθεση στην Κατερίνη

Συνελήφθησαν χθες στην Κατερίνη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, τέσσερις Έλληνες ηλικίας 15, 16, 20 και 22 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση Αρχής και ληστεία σε βάρος μετανάστη υπηκόου Μπαγκλαντές.

Ειδικότερα, στην Κατερίνη, σύμφωνα με καταγγελία του μετανάστη, οι προαναφερόμενοι τον προσέγγισαν ενώ βρισκόταν σε χώρο αναμονής στο Σιδηροδρομικό Σταθμό και του ζήτησαν να τους επιδείξει τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα έγγραφα παραμονής του τακτική που ακολουθούν τα μέλη των φασιστικών και νεοναζιστικών οργανώσεων όπως και μέλη της Χρυσής Αυγής.
Στη συνέχεια επανήλθαν εντός του χώρου αναμονής, κινήθηκαν εκ νέου προς το μ’ερος του και ασκώντας του σωματική βία του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 2 ευρώ και επιχείρησαν να τον οδηγήσουν εκτός του χώρου αναμονής. Τότε ο μετανάστης κάλεσε σε βοήθεια και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.
Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2 ευρώ και το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
Πηγη:www.alterthess.gr
49

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση