April Ashley, η γυναίκα θρύλος!!!

April Ashley, η γυναίκα θρύλος!!!

Μοντέλο, ηθοποιός, συγγραφέας, σύζυγος και πλέον «Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας», τίτλος που της απονεμήθηκε πρόσφατα από τη Βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά της στην αγγλική διεμφυλική κοινότητα, η April Ashley είναι η πρώτη βρετανίδα τρανσέξουαλ με διακεκριμένο τίτλο (αν και οι τίτλοι δεν μας λένε τίποτα -για κατάργηση παλεύουμε, όχι για διαιώνιση- το γεγονός ότι απονεμήθηκε σε μία τρανσέξουαλ έχει τη σημασία του).

Γεννήθηκε ως George στις 29 Απριλίου του 1935, στο Λίβερπουλ της Αγγλίας και είναι το έκτο παιδί της οικογένειας Jamieson. Στα 14 της  αποφάσισε να ενταχθεί στο Εμπορικό Ναυτικό, προκειμένου να ανδρωθεί, μιας και στο σχολείο συχνά γινόταν ο περίγελος λόγω της θηλυπρέπειας της . Έχοντας μη φυσιολογικά αναπτυγμένα γεννητικά όργανα και σε συνδυασμό με την κρίση ταυτότητας, κατόρθωσε στα 15 να εκδιωχθεί από το Εμπορικό Ναυτικό, το οποίο την ανάγκασε να γίνει τρόφιμος σε Ψυχιατρικό Ίδρυμα, υποβάλλοντάς την σε “θεραπείες” με ηλεκτροσόκ. Στο βιβλίο της, “The First Lady”, η Ashley περιγράφει το βιασμό της, όντας ακόμα άνδρας, από τον άνθρωπο με τον οποίο μοιράζονταν το δωμάτιο στο Ίδρυμα, καθώς και τον βαρύ τραυματισμό της από την συγκεκριμένη σεξουαλική επίθεση.
Όταν επιτέλους αφέθηκε ελεύθερη, μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου και ξεκίνησε το cross-dressing. Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια των ‘50s, πήγε στο Παρίσι και χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό όνομα “April E” ξεκίνησε την καριέρα της ως Drag Queen. Έχοντας κάνει κάποια επιτυχημένα καλλιτεχνικά βήματα, κατορθώνει να λάβει μέρος στο show του καμπαρέ “ Carousel Theatre”, μαζί με την τότε διάσημη γαλλίδα transsexual performer Coccinelle.

Στην ηλικία των 25 και έχοντας συγκεντρώσει 3.000 λίρες Αγγλίας, η Ashley έκανε την πρώτη επέμβαση αλλαγής φύλου (12 Μαΐου 1960) στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκο, υπό το νυστέρι του Δρ. Georges Burou. Η επιτυχημένη εγχείρηση διήρκησε περίπου εφτά ώρες, λίγο μετά από την οποία τα μαλλιά της Ashley έπεσαν και οι πόνοι ήταν αφόρητοι.

Μετά την εγχείρηση η Ashley γυρίζει πίσω στην Αγγλία προκειμένου να κάνει καριέρα στο χώρο της μόδας ως μοντέλο. Μάλιστα ήταν τόσο επιτυχημένη, που οι φωτογραφίες της διακοσμούσαν εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών, όπως το Vogue. Χάρις την καριέρα της ως μοντέλο, κέρδισε ένα μικρό ρόλο στην κινηματογραφική ταινία “The Road to Hong Kong”, με τον Bing Crosby και τον Bob Hope. Η ίδια έχει αποκαλύψει ερωτικές σχέσεις με διάσημους καλλιτέχνες της εποχής, όπως ο Michael Hutchence, ο τραγουδιστής των INXS, ο Omar Sharif, ο Peter O’Toole, ο Salvador Dali και ο Pablo Picasso. Όμως, επειδή όλα τα ωραία παραμύθια κάποτε τελειώνουν, ένας «φίλος» της Ashley αποφάσισε να πουλήσει 1961 την ιστορία της στην εφημερίδα “Sunday People” με τον τίτλο «Το μυστικό “της” αποκαλύφθηκε» (“Her” secret is out), μαρτυρώντας στην ουσία την αλλαγή φύλου στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο. Η καριέρα της ως μοντέλο και ως ηθοποιός τερματίστηκε άμεσα.
Το 1963 παντρεύτηκε τον Βαρόνο Hon. Arthur Corbett, ο οποίος αν και επιδιδόταν επίσης στο cross-dressing, το 1970 αποφάσισε να ακυρώσει το γάμο, βασιζόμενος στο γεγονός ότι η Ashley γεννήθηκε άνδρας, πράγμα το οποίο ήδη γνώριζε πριν το γάμο. Παρόλαυτά, η Ashley ξαναπαντρεύτηκε το 1980 τον εκλεκτό της καρδιάς της Jeffrey West, πάνω στο κρουαζιερόπλοιο RMS Queen Mary, στο Long Beach της Καλιφόρνια, με τον οποίο παραμένει παντρεμένη έως και σήμερα. Με τον νόμο «Αναγνώριση Φύλου 2004» η Ashley αναγνωρίστηκε επισήμως ως γυναίκα, χορηγώντας της εκ νέου πιστοποιητικό γέννησης.

Σήμερα, η Ashley, συμμετέχει σε φεστιβάλ κατά της ομοφοβίας και του ρατσισμού, παραδίδοντας ομιλίες για τη ζωή της, ενώ παράλληλα προωθεί την αυτοβιογραφία της (April Ashley’s Odyssey), προκειμένου να εμπνεύσει τους transgender νέους, καθώς και να αναδείξει τα ζητήματα που απασχολούν τα transgender άτομα και να προσθέσει ένα τόνο αισιοδοξίας στους προβληματισμούς τους, υπογράφοντας ένα ευτυχισμένο τέλος.

πηγή: proudpress.blogspot.gr

243

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. OTAN THN EΙΔΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΣΠΑΝΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ. ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ, ΟΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ. ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΗ ΦΩΤΟ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΤΡΑΣ, ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ. ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

Γράψτε μια απάντηση