1991 – 2013: ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ

1991 – 2013: ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ

Πέρασαν 22 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα. 22 χρόνια από τότε, που η κυβέρνηση μην μπορώντας να συγκρατήσει η ίδια τις μαθητικές κινητοποιήσεις που είχαν ξεσπάσει  εν όψει  των μεταρρυθμίσεων του Υπουργείου Παιδείας συνεργάστηκε επίσημα με τους «χρυσαυγήτες της εποχής» που δεν ήταν άλλοι από ένοπλες συμμορίες της ΟΝΝΕΔ (αρκετά μέλη των οποίων τώρα βρίσκονται στην κυβέρνηση), προκειμένου να καταφέρει να επιβάλλει την πολιτική της.

Στόχος της ήταν με την τρομοκρατία και την παρακρατική καταστολή να μπλοκάρει τους αγώνες μαθητών και καθηγητών,  μιας και ομάδες εξοπλισμένες με λοστούς και ρόπαλα  οι οποίες  μπούκαραν  και «εκκένωναν» τις καταλήψεις ξυλοκοπώντας μαθητές κατάφερναν να κάνουν αυτό που η ίδια δεν μπορούσε.

Σήμερα, 22 χρόνια μετά, η κυβέρνηση προσπαθεί κάτι παρόμοιο. Με επιχειρήσεις όπως την εισβολή στην Villa Amalias και στην ΑΣΟΕΕ, την «εκκένωση» κατειλλημένων χώρων από εργαζόμενους (θυμηθείτε τη Χαλυβουργία, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ΔΕΗ), τον «Ξένιο Δία» και την βίαιη καταστολή κάθε λογής κινητοποίησης γενικότερα προσπαθεί να επιβάλλει μνημόνια και περικοπές.

Σε πλήρη συνεργασία με τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ και την «επίσημη πια» φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, η τρικομματική κυβρνηση και ο Δένδιας, προσπαθούν  να σπείρουν το ρατσιστικό μίσος  και τον εκφοβισμό, να τρομοκρατήσουν όλους εμάς που πληττόμαστε από την πολιτική τους. Δεν διστάζουν να επιτεθούν σωματικά και λεκτικά σε και αγωνιστές, μετανάστες, εργαζόμενους και οποιαδήποτε διαφορετική φωνή αντιδρά στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στην πλήρη καταστροφή της υγείας και της παιδείας και στο ξεπούλημα στου δημόσιου πλούτου.

Στόχος τους είναι, με την αστυνομική και φασιστική βία και καταστολή να διαλύσουν κάθε αγώνα, ώστε να μπορέσουν να εφαρμόσουν τα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων.

Τότε ο Νίκος Τεμπονέρας αντιστάθηκε σε αυτού του είδους την τρομοκρατία και υπερασπίστηκε με τη ζωή του τον δίκαιο αγώνα των μαθητών όταν η συμμορία του Καλαμπόκα εισέβαλλε στο σχολείο που εργαζόταν προκειμένου να «εκκενώσει την κατάληψη».

Τότε, την δολοφονία του, που προσπάθησαν να την παρουσιάσουν σαν μεμονωμένο γεγονός, ακολούθησε ένα τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας πανελλαδικά, που ανάγκασε τον Υπουργό Παιδείας Κοντογιαννόπουλο σε παραίτηση. Ξέσπασαν άγριες και μαζικές διαδηλώσεις παντού, οι οποίες ήταν και από τις χαριστικές βολές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σήμερα πρέπει να διδαχτούμε από το παράδειγμα του Τεμπονέρα. Πρέπει, όλοι εμείς που πληττόμαστε από τα μνημόνια, όλοι εμείς που γινόμαστε στόχος της φασιστικής και κρατικής καταστολής, να απαντήσουμε μαζικά και δυναμικά.

Είναι απαραίτητο, σήμερα περισσότερο από ποτέ, όλοι εμείς, να συγκροτήσουμε σε κάθε χώρο ένα μαζικό μαχητικό μέτωπο το οποίο θα βάλει φρένο στην τρομοκρατία της τρικομματικής και της Χρυσής Αυγής. Ένα μέτωπο που θα ανατρέψει τους νεοναζί, την κυβέρνηση, και τα μνημόνιά τους.  Ενωμένοι μπορούμε να τους νικήσουμε!

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πάτρας

54

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση