Βραβείο για τον φωτογράφο ρατσιστικής επίθεσης στην Κόρινθο

Βραβείο για τον φωτογράφο ρατσιστικής επίθεσης στην Κόρινθο

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Στον Ιταλό φωτορεπόρτερ Αλεσάντρο Πένσο απονεμήθηκε την περασμένη εβδομάδα το διεθνές βραβείο φωτογραφίας Terry O’Neill, σε αναγνώριση της ανάδειξης της σκληρής καθημερινότητας προσφύγων και παράνομων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα.

Ο Ιταλός φωτογράφος είχε απαθανατίσει στις αρχές του 2012 σκηνές από τη ζωή μεταναστών και προσφύγων στην Κόρινθο που προσπαθούν να αρπάξουν κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται να προωθηθούν πιο βαθιά στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Η φωτογραφία που είχε προκαλέσει τη μεγαλύτερη αίσθηση ήταν ο εσκεμμένος τραυματισμός ενός νεαρού Μαροκινού σε ρατσιστική επίθεση με αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα. Ο Πένσο είχε απαθανατίσει τη στιγμή που το όχημα χτύπησε τον νεαρό ρίχνοντάς τον αιμόφυρτο στο οδόστρωμα.

Η κριτική επιτροπή σημείωσε ότι η σειρά φωτογραφιών του Πένσο από την Κόρινθο με τίτλο «Αρνηθείσα εφηβεία» απεικονίζει «το μετέωρο της ζωής των μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία που αναζητούν ασφάλεια και ένα μέλλον.

»Ελπίζουμε ότι αυτή η δουλειά θα συμβάλλει στην ενημέρωση των επόμενων γενεών για το βάθος της κρίσης», πρόσθεσε η επιτροπή που απένειμε το βραβείο.

Πηγη:http://www.theinsider.gr

46

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση