Τον έδιωξε ο ρατσισμός

Τον έδιωξε ο ρατσισμός

Υποχρεώθηκε να φύγει από τη χώρα έπειτα από 16 χρόνια. Οχι επειδή του έλειπε η άδεια παραμονής, ούτε γιατί είχε κάποια εμπλοκή με τις αρχές. Ηταν τα «φαινόμενα ρατσισμού και επιθέσεων από ομάδες φανατισμένων και ακραίων προσωπικοτήτων» στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα που οδήγησαν τον ίδιο και την οικογένειά του να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Πριν μαζέψει τα ελάχιστα πράγματά του όμως, φρόντισε να καταγγείλει όσα του συνέβησαν στη Δικαιοσύνη, η οποία διεξάγει προκαταρκτική εξέταση.
Ο Μοκμπούλ Κ. από το Μπανγκλαντές κατέθεσε πριν από μερικούς μήνες μήνυση-έγκληση κατά παντός υπευθύνου για τα όσα διαδραματίζονται στους δρόμους της Αθήνας με κύριο στόχο μετανάστες. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διεξήγαγε έρευνα και τις επόμενες μέρες αναμένεται να αποφασιστεί αν τελικά θα ασκηθούν ποινικές διώξεις ή αν η υπόθεση θα μπει στο αρχείο.
Βία
Αυτόπτης μάρτυρας πολλών περιστατικών βίας, ο 33χρονος αποφάσισε να στραφεί δικαστικά κατά αγνώστων, καθώς «εξαιτίας της αυξημένης παρουσίας αλλοδαπών και της υψηλής εγκληματικότητας, παρατηρούνται πολλά φαινόμενα ρατσισμού και επιθέσεων κάθε μορφής σε αλλοδαπούς από ομάδες φανατισμένων και ακραίων προσωπικοτήτων».
Ο ίδιος και η σύζυγός του βρέθηκαν αντιμέτωποι με τέτοιες ομάδες τουλάχιστον δύο φορές. Οπως καταγγέλλει στην έγκληση, και στα δύο περιστατικά αναγκάστηκαν να φύγουν μόλις αντιλήφθηκαν τις «άγριες διαθέσεις» των ανδρών οι οποίοι ξυλοκοπούσαν ανθρώπους και πέταγαν φυλλάδια ρατσιστικού περιεχομένου.
Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρονται στη μήνυση:
* «Καθόμασταν μαζί με τη σύζυγό μου, για αναψυχή, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, οπότε ξαφνικά μία ομάδα δεκαπέντε Ελλήνων εισήλθαν στην πλατεία και χωρίς καμία προειδοποίηση και κανέναν απολύτως δικαιολογητικό λόγο ξυλοκοπούσαν όσους βρίσκονταν εμπρός τους και ήταν αλλοδαποί, υβρίζοντάς τους και ταυτόχρονα σκορπίζοντας ρατσιστικά φυλλάδια. Σε αυτά τα φυλλάδια αναγράφονταν διάφορα συνθήματα, όπως «Να φύγουν τώρα όλοι οι λαθρομετανάστες» και «Για μια Ελλάδα για τους Ελληνες». Ευτυχώς, καταφέραμε να φύγουμε εγκαίρως από την πλατεία, αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε τις άγριες διαθέσεις των δραστών, και έτσι δεν υπήρξαμε και εμείς θύματα ξυλοδαρμού».
* «Παραμονές της 25ης Μαρτίου 2012, βρισκόμασταν με τη σύζυγό μου κοντά στο σπίτι μας πεζοί, όταν ξαφνικά μια ομάδα πέντε ατόμων βρέθηκε εμπρός μας, ανέκοψε την πορεία μας και μας φώναξαν: «Να φύγετε από εδώ! Να γυρίσετε στη χώρα σας! Αλλιώς, θα σας κυνηγάμε μέχρι να φύγετε!», γεγονός το οποίο μας προκάλεσε μεγάλο φόβο, καθώς ανησυχούμε για τη σωματική μας ακεραιότητα και τη ζωή μας. Στη συνέχεια, τους προσπεράσαμε και αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε με ταχύ βήμα, χωρίς να απαντήσουμε το παραμικρό. Τότε, ένας φώναξε: «Σηκωθείτε να φύγετε», ενώ ταυτόχρονα έτεινε στη σύζυγό μου το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του. Εμείς συνεχίσαμε να απομακρυνόμαστε σχεδόν τρέχοντας».
Τα δεκαέξι συναπτά έτη που ζούσε εδώ, διαθέτοντας την απαραίτητη άδεια παραμονής αορίστου χρόνου, ο 33χρονος μηνυτής δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές ή δικαστικές αρχές. Οπως δήλωνε στην έγκληση πριν αναχωρήσει, «μοναδική μου επιδίωξη είναι η ήρεμη διαβίωση η δική μου και της οικογένειάς μου σε αυτή τη χώρα που μας έδωσε πολλές ευκαιρίες και κυρίως μας έδωσε τη δυνατότητα να ζήσουμε απλά και φυσιολογικά πράγματα, μας έδωσε τη δυνατότητα να ονειρευτούμε ξανά».
Πηγη:http://www.enet.gr
100

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση