Σκουριές: Προσαγωγές και λήψη DNA για… αφισοκόλληση !!!

Σκουριές: Προσαγωγές και λήψη DNA για… αφισοκόλληση !!!

Skouries-against-gold-mining-480x360Ενημέρωση απο ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Μέλη της “Επιτροπής αλληλεγγύης στους διωκόμενους του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού” προσήχθησαν από την Ασφάλεια Πολυγύρου κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις Σάββατο (31/8)-Κυριακή και Δευτέρα (1-2/9) σε Μεγάλη Παναγία-Ιερισσό και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα και για την πορεία στη ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.Οι 2 από τους 3 αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ο 3ος κρατήθηκε και έγινε λήψη DNA παρά τη θέλησή του.
*********
Σημείωση της Σύνταξης:
Αφού, λοιπόν, οι σύντροφοι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το έργο της αφισοκόλλησης προς ενημέρωση για τις προσεχείς εκδηλώσεις τους, παραθέτουμε εδώ κάποια από τα αντίστοιχα καλέσματά τους, όπως τα βρήκαμε αναρτημένα στο διαδίκτυο. 

Διαλέγω πλευρά, διαλέγω ζωή… Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου Ευκαρπία
**********
Κάλεσμα για κοινή, μαζική κινητοποίηση των κοινωνικών κινημάτων
ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΡΙΕς1

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Εμείς, οι αγωνιζόμενοι του κινήματος ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική, απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, φοιτητή και στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης σε κάθε αγωνιζόμενο πολίτη που αντιστέκεται σήμερα στον καταστροφικό μονόδρομο που επιβάλλεται στις ζωές μας, διεκδικώντας ένα διαφορετικό μέλλον.

Στην Ελλάδα των μνημονίων και της κρίσης του νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου, κάποιοι λίγοι πλουτίζουν εξαθλιώνοντας όλους τους υπόλοιπους. Ο δημόσιος χώρος καταπατείται, ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται, τα εργασιακά δικαιώματα εξαφανίζονται, οι κοινωνικές δομές διαλύονται, ότι έπρεπε να είναι κοινό μεταφέρεται στη σφαίρα του ιδιωτικού. Ότι κάποτε ήταν κοινή λογική δεν είναι πια αυτονόητο.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει καταλύσει κάθε βασική αρχή της δημοκρατίας. Άγρια καταστολή, αστυνομική βία και αυθαιρεσία, απαξίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και της δημόσιας διαβούλευσης, άδικες και μακρόχρονες προφυλακίσεις, διώξεις, επιτάξεις, χειραγώγηση της δικαιοσύνης.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ προπαγανδίζουν το άθλιο σχέδιο εξόντωσής μας και τρέφουν το φασισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό προσπαθώντας να μας διασπάσουν.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έρχονται πολλές φορές να προδώσουν το ρόλο τους, στρεφόμενες ουσιαστικά εναντίον μας.

Στη Χαλκιδική, βιώνουμε εδώ και καιρό την πολιτική της “σωτηρίας της χώρας με κάθε κόστος”. Με κόστος ανθρώπινες ζωές, ανθρώπινα δικαιώματα, φυσικό περιβάλλον.

Πιστεύουμε ότι με την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τους κοινούς αγώνες μπορούμε να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να διαμορφώσουμε το κοινό μας μέλλον. Χωρίς ηγέτες, καθοδηγητές και σωτήρες. Μόνο εμείς – όλοι μαζί – μπορούμε να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας, το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία, την πλουραλιστική ενημέρωση, την εργασία. Η όλοι μαζί αλλάζουμε, ή όλοι μαζί βουλιάζουμε.

Σας καλούμε, σε μια μαζική, ανεξάρτητη και αυτόνομη κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη την 7 Σεπτεμβρίου  ΩΡΑ 6 μμ στην πλατεία Αγ ΣΟΦΙΑΣ, όπου τα κοινωνικά κινήματα θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σ’ενα κοινό μέτωπο ενάντια στην εξαθλίωση, το ξεπούλημα και την απαξίωσή μας από την κυβέρνηση και κάθε παρατρεχάμενο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΜΑΖΙ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ


ΜΑΖΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΓΗ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

*********
ΠΗΓΕΣ:
Πηγη:http://plateiamolaon.wordpress.com

91

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση