Ο Ασλάνης, η αλβανίδα, ο σεξισμός κι ο ρατσισμός

Ο Ασλάνης, η αλβανίδα, ο σεξισμός κι ο ρατσισμός

CAEBA3F71EA12F771B0E170620AA7DDFΤα «αθώα» και «χαζά» κουτσομπολίστικα περιοδικά, σάιτ, τηλεοπτικές εκπομπές παίξανε βασικό ρόλο όλα τα προηγούμενα χρόνια στην στην άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα Πέντε σειρές που κυκλοφορούν από χτες συμπυκνώνουν ρατσισμό και σεξισμό, δένοντας τα «αρμονικά» μεταξύ τους.
«Δυο γυναίκες τον κατέστρεψαν τον Ασλάνη, που τις εμπιστευόταν και τις βοηθούσε, και μάλιστα η μια, η πιο αχάριστη, που της είχε δώσει και δουλειά, ήταν Αλβανίδα».
Συνεπώς το σύστημα είναι αθώο για το θάνατο του Ασλάνη, ο οποίος ήταν ο «καλός» και το αφεντικό, που βοήθησε στα δύσκολα την Αλβανίδα (εδώ έχουμε την αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας ότι το αφεντικό βοηθά τον εργάτη όταν του δίνει δουλειά). Συνεπώς πράγματι φταίνε οι «πουτάνες» γυναίκες για τα δεινά των αντρών, γιατί είναι «άτιμες», «αφερέγγυες» κι άλλα πολλά, ενώ είναι όλα αυτά στο τετράγωνο όταν πρόκειται για μετανάστριες. Είναι η ιδεολογία που όπλισε τους επίδοξους δολοφόνους της Κωνσταντίνας Κούνεβα, που οπλίζει τους ενδο-οικογενειακούς ξυλοδαρμούς γυναικών, που οπλίζει τους βιαστές, και δυστυχώς απλώνεται στην κοινωνία πολύ πιο πέρα από τον (αν)εγκέφαλο του μέσου χρυσαυγίτη. Είναι η ιδεολογία που κυριαρχεί συντριπτικά στο μέσο άντρα «του καφενείου».
Είναι προφανές ότι το κίνημα και η Αριστερά έχουν κι αυτοί ευθύνες για τη ζοφερή πραγματικότητα, και ότι ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες φέρουν από δω και πέρα απέναντι στο μισό της εργαζόμενης δύναμης και απέναντι στη διπλή καταπίεση της γυναίκας, στην εποχή της κρίσης, των μνημονίων και του φασιστικού κινδύνου. Το άθλιο κουτσομπολιό επίσης ρίχνει νερό στο μύλο της γκεμπελικής προπαγάνδας και των χρυσαυγίτικων ψευτονταηλίδικων μαγκιών και δολοφονιών, που συνδέει «εγκληματικότητα» και μετανάστες. Να θυμίσουμε λοιπόν ότι όποιος έχει μελετήσει τα στοιχεία της αστυνομίας (δηλαδή του σώματος που κατεξοχήν είναι ρατσιστικό και ψηφίζει Ναζί) θα διαπιστώσει το αντίθετο, αν αφαιρέσει από αυτά τα ανάλογα «μαγειρέματα» (π.χ. σύμφωνα με ερευνητές και εγκληματολόγους οι έλεγχοι και η απόδοση κατηγοριών γίνονται πολύ πιο εκτεταμένα σε μετανάστες, τα υποτιθέμενα «εγκλήματα» μεταναστών διερευνώνται όλα μέχρι κεραίας -σε αντίθεση με μια μεγάλη μερίδα υποθέσεων «εγκλημάτων» ντόπιων που μένουν «εκκρεμή» κι έτσι δεν καταγράφονται ως εγκλήματα-, ενώ τα στοιχεία μετράνε σαν «εγκληματικότητα» την αρχική απόδοση κατηγορίας και όχι την απόφαση του δικαστηρίου!)
Σήμερα περίπου οι μισοί φυλακισμένοι είναι μετανάστες, όμως στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το μόνο «έγκλημα που έχουν διαπράξει είναι πως είναι… «παράνομοι»! Η εγκληματικότητα των μεταναστών είναι παρόμοια με αυτήν των ντόπιων, παρόλο που η φτώχεια και η καταπίεση που βιώνουν είναι μεγαλύτερη. Τα βασικά τους «εγκλήματα» είναι η επαιτεία και η πλαστογραφία (νομιμοποιητικών εγγράφων , αυτών που δεν τους δίνει το κράτος). Αν τα νούμερα είναι ελαφρά μεγαλύτερα για τους ανθρώπους χωρίς χαρτιά («λαθραίους»), αυτό ισχύει επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι και άντρες, δηλαδή η ομάδα ηλικίας και φύλου που κατεξοχήν εγκληματεί σε όλα τα έθνη. Άλλωστε αυτοί, ακριβώς επειδή θεωρούνται «λαθραίοι» και δεν έχουν όλα τα χαρτιά για την εύρεση μιας νόμιμης εργασίας, αφενός είναι πιο εύκολο να διολισθήσουν στο έγκλημα, όπως η διακίνηση ναρκωτικών, αφετέρου προωθείται η γκετοποίηση, ο φανατισμός και η ένταξή τους σε συμμορίες, σαν αποτέλεσμα της περιθωριοποίησης. Τα στοιχεία επίσης δείχνουν ότι οι μετανάστες «εγκληματίες» κυρίως καταπιάνονται με μικροκλοπές (έγκλημα άμεσα δεμένο με τη φτώχεια και την εξαθλίωση), ενώ στα «μεγάλα» εγκλήματα (φόνοι, βιασμοί) πρωτιά έχουν (πάντα ποσοστιαία) Έλληνες ομόλογοί τους. Τέλος η συντριπτική πλειοψηφία της ξένης «μαφίας» καθοδηγείται από αφεντικά της Ελληνικής μαφίας (και πιθανά και χρυσαυγίτες, όπως για παράδειγμα οι 3 υποθέσεις στις οποίες χρυσαυγίτες κατηγορούνται για παιδεραστία, υποθέσεις που δεν πήραν δημοσιότητα και που είναι αμφίβολο αν θα ερευνηθούν ποτέ κι αν θα αποδοθεί δικαιοσύνη με σκληρή τιμωρία των δραστών).
Κλείνοντας, πρέπει να πούμε ότι τα «αθώα» κουτσομπολιά και οι «αθώοι» φορείς τους δεν είναι καθολου αθώοι. Έχει αποδειχθεί η διασύνδεση στο διαδίκτο πολλών κουτσομπολίστικων σελίδων με φασιστικές, που καταλήγουν όλες να τροφοδοτούν τις «ναυαρχίδες» του ειδους, την Εσπρεσο, το Πρωτο Θέμα κ.λ.π, με ψευτικες και γελοίες ειδήσεις του τύπου «ομαδικός βιασμός παρθενας Ελληνιδας από 20 Πακιστανούς». Πρόκειται για ακόμα ενα ισχυρό όπλο του συστήματος, όπλο μαζικής καταστροφής συνειδήσεων, και πρέπει να το πολεμάμε ως ένα ακόμα παρακλάδι ενός ενιαίου μηχανισμού που σπέρνει μνημόνια, εξαθλίωση, ρατσισμό, φασισμό και πόλεμο. Και τέτοια σάιτ δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με ωχαδερφισμό, αδιαφορία ή ειρωνείες, αλλά με «πόλεμο στον πόλεμο» και ξεβράκωμα του βρώμικου ρόλου τους.
Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»
215

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πολυ καλό το κείμενο…Πριν τον πολιτικό φασισμό υπάρχει ο χυδαίος, έρπων, διάχυτος φασισμός της καθημερινότητας.Ετσι και άλλιώς ο πρώτος θεμελιώνεται πάνω στον δευτερο και τον εκφράζει εκλογικά και πρακτικά. Αν τον πολιτικο φασισμό τον ενσαρκώνει η Χρυσή Αυγή τότε τον «κοινωνικό» φασισμό τον βρίσκουμε στο Πρώτο Θέμα. Για να μην ξεχνιόμαστε…

  2. Επειδη γινεται μεγαλη χρηση τα τελευταια χρονια λογω και της λαθρομεταναστευσης ορων οπως φασισμος και ρατσισμος αλλα και προπαγανδιστικων ορων οπως «ξενοφοβια» και «ομοφοβια» και τους χαρακτηριζω προπαγανδιστικους γιατι δεν ειναι καταγεγραμμενοι ως φοβιες σε κανενα λημμα ψυχιατρικης σε κανενα μερος του κοσμου.Τωρα θελω να δωσω ενα ορισμο στο ρατσισμο στη περιπτωση της λαθρομεταναστευσης, η εισροη λαθρομεταναστων σχεδον απο ολα μερη του κοσμου στην Ευρωπη τις τελευταιες δεκαετιες αποσκοπει στη διαλυση των ευρωπαικων φυλων και συνεπεια αυτης ειναι η διαλυση και των εθνων. Αυτος ειναι ο αντικειμενικος σκοπος της νεας ταξης πραγματων. Ο απωτερος σκοπος ειναι αυτη η πολυφυλετικη μαζα χωρις ιστορια πλεον και εθνικο πολιτισμο να ειναι η απαρχη για τη δημιουργια ενος νεου ειδους υπανθρωπου υπο του καθεστωτος της παγκοσμιας διακυβερνησης,πλαστελινη στα χερια των φαυλων κυκλων μιας αθεατης εξουσιας.Οσοι συνεργουν σε μια τετοια οδυνηρη για την ανθρωποτητα εξελιξη μονο φασιστες και ρατσιστες μπορουν να χαρακτηριστουν!!!

    • Η μετανάστευση δεν είναι φαινόμενο της εποχής μας. Ξεκινάει από καταβολής κόσμου. Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι μας καταγόμαστε από την Αφρική.

    • εισαι τοσο γελοιος που αν υπαρχει σχεδιο να εξαφανιστεις εσυ κι οι υπολοιποι ελ-ληνες μπορει και να ναι απαραιτητο για τη σωτυρια του ανθρωπινου ειδους

  3. Θα ήθελα να παραθέσω την αποψή μου για το συγκεκριμένο άρθρο. Δεν θεωρώ πρώτα από όλα ότι ένας εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος απέναντι στον εργοδότη. Αν και στην Ελλάδα ισχύει η παροιμία «εκεί που τρως δεν φτήνεις». Το ότι είχε δώσει σε μια γυναίκα δουλειά και αυτή τον «πούλησε» δεν θα το λεγα όμως και αξιέπαινο, ανεξαρτήτου θρησκεύματος, υπηκοότητας κτλ.
    Επίσης θα ‘θελα να αναφερθώ στην πρόταση για τα “μαγειρέματα” της αστυνομίας. Αν και δεν είμαι ειδήμων, δεν πιστεύω κάτι τέτοιο ισχύει γιατί απλά οπως αναφέρεται οι μισοί στις φυλακές είναι μετανάστες (λαθραίοι ή μη).
    «Τα στοιχεία επίσης δείχνουν ότι οι μετανάστες «εγκληματίες» κυρίως καταπιάνονται με μικροκλοπές (έγκλημα άμεσα δεμένο με τη φτώχεια και την εξαθλίωση), ενώ στα «μεγάλα» εγκλήματα (φόνοι, βιασμοί) πρωτιά έχουν (πάντα ποσοστιαία) Έλληνες ομόλογοί τους». Όταν αναφερόσαστε στα ποσοστά, εννοείται επί του πληθυσμού της χώρας, ή επι των κατηγορουμένων; Αν δηλαδή, είναι ποσοστό επι των κατηγορουμένων, αναφερόσαστε για το πόσοι ημεδαποί και πόσοι αλλοδαποί είναι εγκληματίες. Κάτι τέτοιο όμως αντίκειται σε προηγούμενη προτασή σας.
    Σίγουρα η κλοπή δεν μπορεί να θεωρείται ίσης σοβαρότητας με μια δολοφονία, αλλά τον μεγαλύτερο μαφιόζο (αν δεν κάνω λάθος στην Αμερική), τον πιάσανε επειδή φοροδιαφεύγει.
    Επίσης, για την πρόταση «.. επειδή θεωρούνται “λαθραίοι” και δεν έχουν όλα τα χαρτιά για την εύρεση μιας νόμιμης εργασίας, αφενός είναι πιο εύκολο να διολισθήσουν στο έγκλημα, όπως η διακίνηση ναρκωτικών, αφετέρου προωθείται η γκετοποίηση, ο φανατισμός και η ένταξή τους σε συμμορίες, σαν αποτέλεσμα της περιθωριοποίησης.» κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς και για αυτούς που είναι ενάντια των μεταναστών. Αντίστοιχα και αυτοί «πράττουν» ανάλογες πράξεις. Δεν βλέπω όμως να υπάρχει κανείς να τους υποστηρίζει. Εντάσσονται σε κάποια άλλη λογική η οποία υποστηρίζει ότι όποιος είναι έλληνας γκετοποιημένος θα στερηθεί υποστήριξης;;

    Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν υποστηρίζω καμία πολιτική παράταξη και παρέθεσα τις προσωπικές μου απόψεις στον συγκεκριμένο σχολιασμό με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και μόνο.

  4. Μας κούφανε ο vasileios1000. Δηλαδή τα ευρωπαϊκά έθνη δεν ήταν πλαστελίνη στα χέρια των αρχόντων πριν την εισροή μεταναστών από την Ασία τα τελευταία χρόνια; Κουβέντα και για τους πόλεμους της Ευρώπης και των ΗΠΑ στην Ασία εντωμεταξύ…

    Μετά για της απορίες της popi:
    α) «οι μισοί στις φυλακές μετανάστες». Λέγεται χοντρικά αν και δεν είναι ακριβώς έτσι, ωστόσο κατ’ουσία οι μετανάστες φυλακισμένοι είναι πολλοί αναλογικά με τον πληθυσμό τους. ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ γιατί ο «λόγος» που φυλακίζονται ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΒΛΑΨΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ. ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ. Απλά ο ρατσιστικός κρατικός μηχανισμός θεωρεί «έγκλημα» το να μπαίνει κάποιος στην Ελλάδα για να βρει δουλειά ή να γλιτώσει από τον πόλεμο (π.χ. Συρία). ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ. (Και η άλλη μεγάλη κατηγορία φυλακισμένων είναι αδίκως εκεί, γιατί αυτοί είναι οι τοξικοεξαρτημένοι που θα έπρεπε να είναι σε κέντρα αποτοξίνωσης κι όχι σε φυλακές.)

    β)Τα ποσοστά είναι επί των κατηγορουμένων. Αυτά που λέει το άρθρο είναι διάφορα. Ότι οι μετανάστες σύμφωνα με τα στοιχεία και αν γίνει στάθμιση των δεδομένων με βάση το ότι οι μετανάστες είναι ΝΕΟΤΕΡΟΙ και περισσότεροι ΑΝΤΡΕΣ σε σχέση με τους ντόπιους (γιατί εγκλήματα δρόμου δεν κάνουν καθόλου οι γέροι και λιγότερο οι γυναίκες), προκύπτει ότι δεν έχουν μεγαλύτερη εγκληματικότητα από τους έλληνες. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΓΟΝΙΔΙΟ» ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ κι αφού τα περί απολίτιστων είναι απλά βλακείες ανιστόρητες (οι πόλεις του Ιράκ είναι αρχαιότερες από της Ελλάδας). ΕΠίσης, λέει ότι το άδικο κυνήγι των μεταναστών από το κράτος (που δεν τους δίνει χαρτιά) τους σπρώχνει και στο χαμηλού προφίλ έγκλημα. Π.χ. τους αναγκάζει να πληρώνουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ χαρτιών. Αλλά και αυτό είναι «έγκλημα» που δεν βλάπτει κανέναν όπως π.χ. ο φόνος ή η κλοπή. Επίσης, τους αναγκάζει στη φτώχεια και οι φτωχοί κλέβουν στο δρόμο περισσότερο από τους πλούσιους. (Οι πλούσιοι μας κλέβουν με γραβάτα μέσα στη Βουλή και τις τράπεζες)

    γ) ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ένα παράδειγμα. Οι Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ του 1920 εμφάνιζαν ΣΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ μεγαλύτερη εγκληματικότητα από όλους τους άλλους πληθυσμούς (δες και το ντοκιμαντέρ «Βρωμοέλληνες» του Κούλογλου στο youtube!). Γιατί; Εδώ σταματάει το μυαλό του προκατειλημένου… Ήταν «απολίτιστοι» όπως τους έλεγαν τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ; Όχι. Παρά για τους ίδιους λόγους που δήθεν «εμφανίζουν» «εγκληματικότητα» οι μετανάστες εδώ σήμερα. Που τελικά ξεκινούν από τη ρατσιστική καταδίωξή τους από το κράτος -και τις συνεργάτιδες φασιστοσυμμορίες.

    • Καταλαβαίνω ότι θα παρουσιάζεται η Ελλαδα ως ο ιδανικός όπος για να βρει κάποιος δουλειά, ομως ακριβως σε αυτό το σημείο θεωρώ ότι πλεόν έχει γίνει λάθος χρήση κάποιων λέξεων.
      Το οτι στην σημερινή εποχή είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρει ένας έλληνας δουλειά, πως γίνεται αυτός ο ίδιος άνθρωπος να αποδέχεται τα φτηνά εργατικά χέρια του εξωτερικού; Δεν είναι ρατσιστική η αντίδραση πολλών και εδω γίνεται λάθος χρήση του όρου.
      Έπειτα, το η πείνα είναι το χειρότερο αίσθημα κάποιου και θα κάνει τα πάντα για να επιβιώσει πιστεύω ότι συμφωνούμε ότι ισχύει. Η αρχή είναι η πλαστογραφία. Στην συνέχεια όπως παρατήθεται και στο αρθρο, θα ακολουθήσει η γκετοποίηση κλπ κλπ
      Δεν είναι κάποιος που δεν θέλει κάποιον (τον οποιοδήποτε) στην χώρα του σε μια πέριοδο που δεν μπορεί να του προσφέρει τίποτα. Κραταμε να σε κρατώ να βρεθούμε στο γκρεμό;Δεν έχει νόημα..

Γράψτε μια απάντηση