Σαν χτες, το 2009 (16/11), πέφτει νεκρός απ’ τις σφαίρες φασιστών ο Ivan Krutorsky, ένας απ τους πιο μάχιμους αντιφασίστες της Ρωσίας.

Σαν χτες, το 2009 (16/11), πέφτει νεκρός απ’ τις σφαίρες φασιστών ο Ivan Krutorsky, ένας απ τους πιο μάχιμους αντιφασίστες της Ρωσίας.

ivan-krutorskyΣαν χτες, το 2009 (16/11), πέφτει νεκρός απ τις σφαίρες φασιστών ένας απ τους πιο μάχιμους αντιφασίστες της Ρωσίας. Το όνομα του Ivan Krutorsky.

Λίγα λόγια για τον Βάνια :

ο Βάνια πάνω απ όλα ήταν καλο παιδί, και πολύ μάχιμος αντιφασίστας. Οι φασίστες του την είχαν στήσει 3 φορές έξω απ το σπίτι του ώστε να τον χτυπήσουν με μαφιόζικο τρόπο και του κλάνανε τους όρχεις. στην 3η βέβαια τα καταφέρανε, αλλά με γκάνι, και όχι με χέρια.

Ο Βάνια ήταν οργανωτής πολλών antifa τουρνουά πολεμικών τεχνών στην Ρωσία κ Λευκορωσία. Ο ίδιος ειδικεύονταν στο στρατιωτικό Sambo (πολεμική τέχνη που ανακάλυψε ο κόκκινος στρατός).

Ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός, και είχε επίσης για τα δεδομένα της Ρωσίας, μεγάλη κοινωνική δράση και προσφορά.

Και λόγο της δύσκολης κατάστασης στην Ρωσία, ο Βάνια ήταν αρκετά διπλωμάτης, στους σταλινικούς έλεγε ότι είναι αναρχικός, στους τροτσκιστές έλεγε ότι είναι σταλινικός κτλ κτλ και έτσι είχε καταφέρει να μείνει ζωντανός για πολύ καιρό.

Βέβαια δεν κοιμόταν σπίτι του, λόγο του φόβου κάποια επίθεσης από τους Ναζί.

Και δυστυχώς μετά από πολύ καιρό που πήγε σπίτι του, έγινε και η μοιραία επίθεση.

Οι σύντροφοι του για να τιμήσουν την μνήμη του Βάνια, εκτός ότι δείρανε πολλούς φασίστες, είχαν αίτημα ο Βάνια να ενταφιαστή μαζί με τους πεσόντες του Κόκκινου Στρατού, τιμώντας έτσι την αντιφασιστική δράση του.
Πράγμα όπως ήταν αναμενόμενο έλαβα αρνητική απάντηση απ τις Ρώσικες αρχές.
Αλλά οι σύντροφοι του, αφήσανε λουλούδια στην Αιώνια φλόγα στην Μόσχα (μνημείο για τους πεσόντες του αντιναζιστικού πολέμου).

Και έτσι ο Βάνια έμεινε στην Ιστορία, γεμίζοντας τις καρδιές με μίσος, και θυμίζοντας μας ότι ο φασισμός δεν έχει θέση στις ανθρώπινες κοινωνίες, και ότι η εργατική τάξη οφείλει πρώτα να τιμά τους νεκρούς της και ύστερα να επιτίθεται με λύσσα ενάντια στους εχθρούς της.

ταβάρις IVAN KRUTORSKOY 
ΑΘΑΝΑΤΟΣ! 

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ευχαριστούμε πολύ το φίλο στο fb που μας παραχώρησε το κείμενο

πηγή:mpalothia.com

121

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση