Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στα Ιμαλάια

Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στα Ιμαλάια

Screen Shot 2013-12-20 at 10.24.40 PMΤο μουσικό σχήμα ΑΝΝΑ RF παρουσιάζει με το δικό του μοναδικό τρόπο το τραγούδι «Δακρυσμένα Μάτια» («Weeping Eyes») σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, από την οροσειρά των Ιμαλαΐων.
Οι ΑΝΝΑ RF κατάγονται από το Ισραήλ και παρουσιάζουν ένα μίγμα μεταξύ δυτικής και ανατολίτικης μουσικής, συνδέοντας αρχαία και μοντέρνα μουσικά όργανα, συνδυάζοντάς τα με ηλεκτρονικό ήχο. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, «το παρελθόν συναντά το παρόν σε έναν ήχο του μέλλοντος».
Η παραγωγή των τραγουδιών, αλλά και των βίντεο-κλιπ, γίνεται από τα ίδια τα μέλη του σχήματος, είτε στο προσωπικό τους στούντιο στο Ισραήλ είτε στο «κινητό» τους στούντιο, καθώς ταξιδεύουν συνεχώς σε όλο τον κόσμο.
Το «ANNA RF» αποτελεί έκφραση της αραβο-εβραϊκής γλώσσας, με διπλό νόημα, καθώς σημαίνει «ξέρω» και «δεν ξέρω», κάτι που, όπως το ίδιο το συγκρότημα αναφέρει, αποτελεί τη «φιλοσοφία» τους.

67