Αλληλεγγύη στο Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

Αλληλεγγύη στο Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

10003892_553785978068998_648142388_nΤην ώρα που γινόταν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνα πορεία κατά του ρατσισμού, την ίδια ώρα, το ΣΥΔ έπρεπε να αποκρούσει τον τρανσφοβικό ρατσισμό που θέτει σε αμφιβολία το δικαίωμα των τρανς στη στέγη.
«Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τους μετανάστες, τις ‘τραβεστί’ όμως δεν τις θέλουμε», ειπώθηκε στη Γενική Συνέλευση της πολυκατοικίας που το ΣΥΔ ενοικιάζει το γραφείο του. Η Γενική Συνέλευση, γινόταν με ένα από τα κύρια θέματα να είναι: «ακύρωση μίσθωσης συλλόγου», όπως έγραφε η ανακοίνωση, επικαλούμενοι το καταστατικό της πολυκατοικίας, παρ’ όλο που στην ίδια πολυκατοικία στεγάζονται αρκετοί επαγγελματικοί χώροι (όπως οδοντιατρείο, μπαρ στο ισόγειο, ενώ το διαμέρισμα που ενοικιάζουμε παλιότερα το είχε ενοικιάσει ευρωβουλευτής της ΝΔ).
Στη Γ.Σ. ήταν παρόντες από μέρους μας η Άννα Κουρουπού και οι δικηγόροι Electra Leda Koutra και Spyridon A. Adam, που υπερασπίστηκαν τα αυτονόητα και έμειναν εμβρόντητοι, όταν ειπώθηκε το παραπάνω και πολλά ακόμη. Τους ευχαριστούμε ολόψυχα που αφιλοκερδώς πάντα βρίσκονται δίπλα μας και υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας.
Το ΣΥΔ, πλέον, θα κάνει όλες τις απαραίτητες νομικές κινήσεις.
Όποιος/α νομίζει ότι μπορεί να λέει: «τις ‘τραβεστί’ όμως δεν τις θέλουμε», θα πληρώνει.
Δεν πρόκειται, που ο ουρανός να γυρίσει ανάποδα, να φύγουμε απ’ το γραφείο μας.
Το δικαίωμα των τρανς στη στέγη είναι αδιαπραγμάτευτο.

Μαρίνα Γαλανού

60

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση