Καταδίκη για την επίθεση τάγματος εφόδου στη Μεταμόρφωση

Καταδίκη για την επίθεση τάγματος εφόδου στη Μεταμόρφωση

Screen Shot 2014-03-28 at 11.11.47 PMΤο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε σε 14 χρόνια και 3 μήνες χωρίς αναστολή τον Κωνσταντίνο Κοντομούς, που κατηγορούταν για εγκληματικές δράσεις που έγιναν στο πλαίσιο δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Μεταμόρφωση το Σεπτέμβριο του 2012. Η έδρα δεν επιμέτρησε στην ποινή την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού εγκλήματος, παρά το ότι η εισαγγελική αγόρευση υπέδειξε τον ρατσιστικό χαρακτήρα των πράξεων, ενώ αναγνώρισε στον 20χρονο σήμερα δράστη το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνεται στις υποθέσεις των εγκλημάτων ρατσιστικής βίας που έδωσε στη δικαιοσύνη ο  υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας, μετά τη δολοφονία Φύσσα το Σεμπτέμβριο. Οι υποθέσεις περιλαμβάνονται επίσης στο πόρισμα του εισαγγελέα για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η υπόθεση αυτή ήταν η πρώτη που διαλεύκανε η αστυνομική υπηρεσία αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας που μόλις είχε αρχίσει να λειτουργεί.

«Είναι μια πρώτη απόδοση δικαιοσύνης για τα θύματα και για τις συγκεκριμένες ρατσιστικές πράξεις. Αναμένουμε να συλληφθούν και οι υπόλοιποι δράστες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, όχι μόνο οι φυσικοί αυτουργοί αλλά και οι ηθικοί», δήλωσε στην “Εφ.Συν.” ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής.

Ο Κοντομούς καταδικάστηκε:

  • για απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Ρ.Α., Πακιστανού υπηκόου, αυτουργία σε ληστεία και συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, για την επίθεση που έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2012, όταν ο Κοντομούς με άλλους άγνωστους δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε τρεις Πακιστανούς, τραυματίζοντας δύο από αυτούς, τον έναν σοβαρά, και αφαιρώντας προσωπικά τους αντικείμενα.
  • για δύο επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εμπρησμό, διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας και κατοχή εκρηκτικών υλών, για την επίθεση που πραγματοποίησε ο Κοντομούς μαζί με άλλους οκτώ αγνώστους σε κουρείο ιδιοκτησίας Πακιστανού υπηκόου στις 10 Σεπτεμβρίου του 2012, τραυματίζοντας έναν Πακιστανό υπάλληλο και έναν Έλληνα πελάτη.

Για άλλες δύο επιθέσεις που έγιναν σε αλλοδαπούς στις 22 Σεπτεμβρίου, ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.

πηγή:efsyn.gr

55

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση