Toν συνέλλαβαν επειδή …κοιμόταν (video)

Toν συνέλλαβαν επειδή …κοιμόταν (video)

1Υπάρχει βίντεο που καταγράφει μια βίαιη διαμάχη στο μετρό της Ν.Υόρκης ανάμεσα σε έναν άντρα και μερικούς αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν γιατί αποκοιμήθηκε γυρνώντας από τη δουλειά. Το γεγονός συνέβη στη στάση του δρόμου 57 στο Μανχάταν σε ένα σχεδόν άδειο βαγόνι. Το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube την Τρίτη δεν φανερώνει τι έκανε τους αστυνομικούς να προβούν σε αυτήν την ενέργεια, ωστόσο από την αντίδραση του ίδιου του άντρα αλλά και από αυτούς που τράβηξαν το βίντεο βγαίνει το συμπέρασμα ότι η αστυνομία του επιτέθηκε γιατί κοιμόταν στο τρένο.

“Γιατί ; Απλά κοιμάμαι!” φωνάζει ο άντρας ενώ τον συλλαμβάνουν, επαναλαμβάνοντας ότι είναι στο δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του. Αυτά που του απαντούν οι αστυνομικοί ενώ τον συλλαμβάνουν δεν ακούγονται καθαρά. Ενώ προσπαθούν να του δέσουν τα χέρια, αυτός φωνάζει συνεχώς “γιατί;” αλλά οι αστυνομικοί του απαντούν “ηρέμησε”. “Δεν πρόκειται να ηρεμήσω” , απαντάει , “ας το πάρει κάποιος σε βίντεο όλο αυτό που γίνεται εδώ”, φωνάζει, αλλά η κάμερα ήδη κατέγραφε το σκηνικό. Στη συνέχεια ενώ προσπαθεί να αντισταθεί , μια γυναίκα αστυνομικός έρχεται από πίσω και τον βαράει με ένα γκλομπ. Παρά τις προσπάθειες του δεν καταφέρνει να διαφύγει από τους αστυνομικούς.

Η γυναίκα που τραβάει το βίντεο κάποια στιγμή ρωτάει τους αστυνομικούς να της πουν τον αριθμό της αστυνομικής τους ταυτότητας, τότε κάποιος από αυτούς χτυπάει την κάμερα και εκείνη φωνάζει “κάτω τα ξερά σου” και αρχίζει να διαβάζει τις ταυτότητες τους “28230” και “30408”. Σύμφωνα με το νόμο το να κοιμάσαι στο τρένο απαγορεύεται μόνο όταν είναι επικίνδυνο ή ενοχλητικό για άλλους επιβάτες.

Μετάφραση: Μανωλέσου Δανάη

Πηγη:http://rt.com/usa/170172-nypd-arrest-subway-sleeping/

59

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση