Ο Δημ. Παπαδημούλης «διώχνει» τον συνήγορο του Κασιδιάρη από το πάνελ (βίντεο)

Ο Δημ. Παπαδημούλης «διώχνει» τον συνήγορο του Κασιδιάρη από το πάνελ (βίντεο)

2Ο Δημ. Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταπέλτης εναντίον του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Μας έχετε ως ντεκόρ, σε μια πολιτική συνέντευξη; Αυτά είναι για το δικαστήριο, όταν κλείσετε τη συνέντευξη με τον συνήγορο, να συζητήσουμε για το φασισμό, όσο θέλετε» με αυτό τον αφοπλιστικό τρόπο ο Δημ. Παπαδημούλης πέταξε έξω από το τηλεοπτικό πάνελ του ΑΝΤ1 τον δικηγόρο του Κασιδιάρη.
Διευκρίνισε τους λόγους που έκοψε τον όποιο διάλογο όταν ξέφυγε από τα ζητήματα νομικής υπεράσπισης και επεκτάθηκε στην προσπάθεια πολιτικής παρέμβασης «όχι, δεν μπορούμε, αυτά είναι για το δικαστήριο». 

Πρόσθεσε επίσης ότι «Έχω βαρεθεί να βλέπω δικηγόρους να παριστάνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το φασισμό, αλλά να υπερασπίζονται τους κορυφαίους του φασισμού. Ο συγκεκριμένος κύριος είναι καινούργιος συνήγορος του Κασιδιάρη, χθεσινός. Είναι συνήγορος των Μιχαλολιάκου, Παππά, Λαγού, ο έμπιστος των ναζιστών. Αποκλείω ο Μιχαλολιάκος που είναι ναζιστής με τη βούλα να επέλεξε ως δικηγόρο κάποιον ιδεολογικά άσχετο με τον φασισμό.»

Συμπλήρωσε ότι πρέπει να υπάρχει «σαφή διάκριση στα θέματα που είναι αρμοδιότητα των δικαστηρίων και στην πολιτική άποψη».

«Κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, οι ιδέες όσο και απεχθείς αν είναι (και οι ιδέες του ναζισμού είναι απεχθείς γιατί έχουν εφαρμοστεί στην πλάτη του ελληνικού λαού με Δίστομο, με Χαϊδάρι, με Καισαριανή) πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδέες, αλλά οι εγκληματικές πράξεις πρέπει να αξιολογούνται και να διώκονται με βάση τα εργαλεία του ποινικού νόμου».

K. Mπρέγιαννη

– See more at: http://left.gr/news/o-dim-papadimoylis-diohnei-ton-synigoro-toy-kasidiari-apo-panel-vinteo#sthash.arB45aj9.NyCkUNjC.dpuf

58

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο Παπαδημούλης εν προκειμένω δικαιολογεί με την συλλογιστική που εκφράζει την φασιστική προπαγάνδα ενάντια στους δικηγόρους που έχουν υπερασπιστεί εγκληματίες και τρομοκράτες.
    Λέει «Αποκλείω ο Μιχαλολιάκος που είναι ναζιστής με τη βούλα να επέλεξε ως δικηγόρο κάποιον ιδεολογικά άσχετο με τον φασισμό». Άρα οι τρομοκράτες επιλέγουν δικηγόρους ιδεολογικά σχετικούς με την τρομοκρατία και οι δολοφόνοι δικηγόρους ιδεολογικά σχετικούς με την δολοφονία.
    Δεν γνωρίζει ότι στο νομικό σύστημα μας, ο δικηγόρος δεν νοείται να έχει την οποιαδήποτε ιδεολογική συσχέτιση τις απόψεις και πράξεις του πελάτη του. Ας κατηγορούσε τον τύπο, για τις απόψεις που εξέφραζε και όχι για την επιλογή του πελάτη του.
    Σημαία θα την κάνουν την δήλωσή του οι νεοδημοκράτες.

Γράψτε μια απάντηση