Σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, εναντίον του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Τρικάλων, Δημήτρη Καπέλλα, προχώρησε η εταιρεία – εργολάβος των υπηρεσιών καθαριότητας στο Νοσοκομείο Τρικάλων, επειδή -σύμφωνα με την δικογραφία- κατήγγειλε στο Κόκκινο τις εργασιακές συνθήκες, υπερασπιζόμενος των αγώνα των απλήρωτων καθαριστριών.
Ο Δημήτρης Κάπελλας, συνδικαλιστής της ΔΕΗ και υπεύθυνος τμήματος Εργατικής Πολιτικής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, από το περασμένο καλοκαίρι μίλησε στην εκπομπή «Δύο στο Κόκκινο» για τις απλήρωτες καθαρίστριες του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, τον αγώνα τους ενάντια στον ιδιώτη εργολάβο αλλά και τη τελική νίκη τους. Παράλληλα, κατήγγειλε τον εργολάβο για εργασιακές σχέσεις γαλέρας, κι έκανε λόγο για εκμετάλλευση και για διαπλεκομενα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα γύρω από την καθαριότητα του ΓΝΤ.
Η εταιρία υπέβαλλε μήνυση στον ίδιο, για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά και κατά προσώπων με θεσμικό ρόλο σε Σωματεία εργαζομένων, καθώς και από το «Κίνημα Αλληλεγγύης».
Ο Δημήτρης Καπέλλας μίλησε στο Κόκκινο για το ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία εν μέσω προεκλογικής περιόδου:
«Οι πράξεις πολιτικής αντίστασης και ο αγώνας για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην αμειβόμενη εργασία και για την υπεράσπιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών εργασιακών σχέσεων, δεν διεξάγονται μόνο λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, αλλά όλα αυτά τα πέντε χρόνια που ο κόσμος της εργασίας «αλυσοδένεται» με τα δεσμά των μνημονίων .
Ντίνα Μπατζιά
– See more at: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000002945/Minusi-se-upopsifio-bouleuti-tou-SURIZA-giati-katiggeile-sto-Kokkino-ton-ergolabo-kathariotitas-tou-nosokomeiou#sthash.UKxdgoQu.tfg38qrk.dpuf






