«Τάγμα εφόδου επιτέθηκε στον Φύσσα»

«Τάγμα εφόδου επιτέθηκε στον Φύσσα»

1Συνεχίστηκε σήμερα στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή παρά την αποχή των δικηγόρων.

Οι συνήγοροι και των δύο πλευρών (υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής) ζήτησαν και έλαβαν άδειες τόσο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών όσο και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά προκειμένου καθ’ όλο το διάστημα της πανελλαδικής δικηγορικής αποχής (9 έως 15 Δεκεμβρίου 2015) να παρίστανται στο δικαστήριο.

Αυτό, άλλωστε, τους είχε συστήσει και η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση είναι ιδιαιτέρως σοβαρή καθώς και το γεγονός ότι σε λίγο καιρό, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, λήγει το ανώτατο όριο κράτησης του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος θα αφεθεί ελεύθερος.

Χίτλερ και τάγματα εφόδου

Στο βήμα του μάρτυρα κάθεται και πάλι σήμερα η Παρασκευή Καραγιαννίδου, που ήταν παρούσα στο σημείο της δολοφονίας τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

Η μάρτυρας χαρακτήρισε τάγμα εφόδου την ομάδα που επιτέθηκε εκείνο το βράδυ στο Κερατσίνι σε βάρος του 34χρονου μουσικού και της παρέας του.

«Ήταν τάγμα εφόδου αυτό που τους επιτέθηκε… Είναι ναζί», είπε η κ. Καραγιαννίδου και ακολούθησε ένταση μεταξύ της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης από τις ερωτήσεις του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Θ. Θεοδωρόπουλου προς τη μάρτυρα σχετικά με την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει και από το καταστατικό της ίδιας της οργάνωσης.

Πολιτική Αγωγή: Πού εντάσσονται ιδεολογικά όσα επικαλείται η Χ.Α.;

Υπεράσπιση: Ιδεολογία ήρθαμε να κρίνουμε;

Πολιτική Αγωγή: Έχετε ακούσει σε σχέση με τον φασισμό και την εμπειρία της χώρας, τι ήταν τα Ες-Ες;

Υπεράσπιση: Τι σχέση έχει αυτό;

Πολιτική Αγωγή: Είναι όλα αυτά μέσα στη δικογραφία, μέσα στο βούλευμα. Τι γνώμη έχετε, κυρία μάρτυρα, για τον Χίτλερ;

Σ’ αυτό το σημείο αντέδρασε η πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώ ο συνήγορος πολιτικής αγωγής συνέχισε τις ερωτήσεις.

Πολιτική Αγωγή: Όταν στην επίσημη εφημερίδα τους γράφουν «είμαστε πιστοί στρατιώτες του ισόθεου Αδόλφου Χιτλερ» πού παραπέμπει αυτό;

Μάρτυρας: Ότι είναι ναζί…

Υπεράσπιση: Δεν ντρέπεστε…

Πρόεδρος (Μαρία Λεπενιώτη): Επιτέλους, δεν είναι αυτή συμπεριφορά μεταξύ συναδέλφων. Είσαστε δικηγόροι εδώ μέσα, κάνετε τη δουλειά σας, δεν είναι δυνατόν να λέτε «δεν ντρέπεστε», δεν είναι συμπεριφορά αυτή, σε άλλες δίκες ήσασταν στα ίδια έδρανα.

Υπεράσπιση: Όχι μ’ αυτόν τον τρόπο.

Πολιτική Αγωγή: Η τακτική τους σκοπό έχει την τρομοκράτηση της μάρτυρα.

Πρόεδρος: Τελειώνετε με τις ερωτήσεις σας.

Πολιτική Αγωγή (Θεοδωρόπουλος): Υπάρχουν κάποιοι -επειδή είπατε ότι συναντιόμαστε στα ακροατήρια- με τους οποίους δεν έχω συναντηθεί ποτέ.

 

ΕUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης η μάρτυρας επανέλαβε τον ισχυρισμό της ότι όταν ο Ρουπακιάς έφτασε στο σημείο της επίθεσης, οι υπόλοιποι δεν έφυγαν αλλά έκαναν γύρω του κλοιό.

Υπεράσπιση: Πριν πάτε στην Παναγή Τσαλδάρη είχατε κάποια πληροφορία ότι είχε γίνει συμπλοκή μεταξύ αναρχικών και χρυσαυγιτών;

Μάρτυρας: Όχι

Υπεράσπιση: Πριν έρθει ο Ρουπακιάς με το αυτοκίνητο, γινόταν συμπλοκή και με πόσα άτομα;

Μάρτυρας: Είχαν ήδη γίνει δύο επιθέσεις…

Υπεράσπιση: Ο Παύλος είχε εμπλακεί, είχε χτυπήσει κάποιους;

Μάρτυρας: Τον είχαν χτυπήσει και προσπαθούσε να ξεφύγει, να αμυνθεί….

Υπεράσπιση: Περιγράψτε τον, αμφισβητούμε την παρουσία σας εκεί…

Μάρτυρας: Τον θεωρώ ψηλό, σκούρο μαλλί.

Υπεράσπιση: Κάτι άλλο διακριτικό;

Μάρτυρας: Φορούσε βερμούδα κι από πάνω μαύρο μπλουζάκι.

Υπεράσπιση: Τίποτε άλλο στο πρόσωπό του;

Μάρτυρας: Όχι, δεν θυμάμαι. Το είδα αργότερα το πρόσωπό του…

Υπεράσπιση: Σας εκφράζει κάποιο κόμμα;

Πολιτική Αγωγή: Τα ίδια πάλι.

Τη στιγμή αυτή η μητέρα του Παύλου Φύσσα, όρθια, διαμαρτύρεται από το ακροατήριο για τις ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης.

Και πάλι νέα ένταση μεταξύ των συνηγόρων, που επέφερε νέο ξέσπασμα της πρόεδρου του δικαστηρίου.

Πρόεδρος: Δεν είμαστε ακόμα ούτε στον 15ο μάρτυρα. Έτσι όπως κάνετε θα πάμε δυο χρόνια. Είναι αδιάφορες στο δικαστήριο οι αντιπαραθέσεις μεταξύ σας, τις κάνετε μόνο και μόνο για να ακούγονται κάτω. Τι διάλογοι είναι αυτοί μεταξύ σας; Πού βρισκόσαστε;
♦ Η δίκη διακόπηκε για λίγο.

Πηγή:http://www.efsyn.gr

 

 

171

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση