Μια οικογένεια Βρετανών μουσουλμάνων, σύνολο 11 άτομα, που είχε κανονίσει να ταξιδέψει στις 15 Δεκεμβρίου στην Ντίσνευλαντ, δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει το ταξίδι, καθώς οι Αμερικανικές αρχές στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου τους απαγόρευσαν να μπουν στο αεροπλάνο.
Ο Mohammad Tariq Mahmood με τον αδερφό του και τα 9 παιδιά τους, σχεδίαζαν να επισκεφθούν συγγενείς τους στο Λος Άντζελες και να πάνε βόλτα στη Ντίσνευλαντ, έχουν πληρώσει 9.000 λίρες (περίπου 13.350 δολλάρια) για το ταξίδι στο οποίο ούτε πήγαν, ούτε τους επιστράφηκαν τα χρήματα, ούτε κανείς τους είπε γιατί δεν μπορούν να ταξιδέψουν, ενώ αναγκάστηκαν να επιστρέψουν και ο,τιδήποτε είχαν αγοράσει στα Duty Free πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Το τμήμα ασφαλείας των ΗΠΑ δεν έδωσε καμία εξήγηση πάνω στο γιατί η οικογένεια δεν είχε το δικαίωμα να μπει στο αεροπλάνο, ενώ είχαν εγκριθεί τα έγγραφά τους, ενώ ο Mohammad Tariq Mahmood δήλωσε ότι ποτέ δεν έχει αισθανθεί τόσο ταπεινωμένος στη ζωή του.
Με τον Ντόναλντ Τραμπ να διακυρήτει ότι «πρέπει να απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ σε όλους τους μουσουλμάνους», και τα αυξανόμενα κρούσματα ρατσισμού και βίας απέναντι στους Μουσουλμάνους στο Ηνωμένο Βασίλειο, το θέμα αυτό συζητήθηκε στη Βουλή, με πολιτικούς να ζητούν εξηγήσεις από τον Ντέιβιντ Κάμερον για το ζήτημα.
Συγκεκριμένα, η Stella Creasy από το Εργατικό Κόμμα, επικοινώνησε και η ίδια με την Αμερικανική Πρεσβεία, όπου ούτε αυτή πήρε κάποια απάντηση.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι θα ερευνήσει το ζήτημα, το οποίο δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Δύο μέρες μετά το ντροπιαστικό επεισόδιο με την οικογένεια, ένας ακόμη Βρετανός ταξιδιώτης, ο Ajmal Mansoor, Ιμάμης και λέκτορας, δεν κατάφερε να μπει σε ένα αεροπλάνο για να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη όπου και επιθυμούσε.
Έχοντας και visa και όλα τα σχετικά έγγραφα, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο ένας υπάλληλος της Αμερικάνικης Πρεσβείας του ανήγγειλε ότι η Βίζα του αναθεωρείται.
Ο Μανσούρ, έγραψε στο facebook του πως νοιώθει θυμωμένος με τις ΗΠΑ, και πως στις ερωτήσεις του πάνω στο γιατί ανακλήθηκε η Βίζα του, γιατί δεν μπορεί να ταξιδέψει, ποιοί είναι οι λόγοι, δεν πήρε καμία μα καμία απάντηση.
Όπως δήλωσε ο Mohammad Tariq Mahmood μετά την ακύρωση του ταξιδιού με τα παιδιά του στη Ντίσνευλαντ, «Το να είσαι Μουσουλμάνος σήμερα θεωρείται από μόνο του, απειλή.»
Πηγή:http://www.hitandrun.gr/tromo-isteria-apagorefsan-se-ikogenia-vretanon-mousoulmanon-na-taxidepsi-sti-ntisnevlant-choris-exigisis/






