Θύμα ξενοφοβικής επίθεσης ζευγάρι ομογενών στις ΗΠΑ! «Να μιλάτε Αγγλικά, είστε στην Αμερική!»

Θύμα ξενοφοβικής επίθεσης ζευγάρι ομογενών στις ΗΠΑ! «Να μιλάτε Αγγλικά, είστε στην Αμερική!»

1– Απίστευτη επίθεση σε ζευγάρι Ελληνοαμερικανών στις ΗΠΑ
– Γυναίκα τους άκουσε να μιλούν ελληνικά και τους επιτέθηκε φραστικά!
– «Να μιλάτε γ@@@μενα Αγγλικά! Εδώ είναι Αμερική»
– Η γυναίκα που εξαπέλυσε την επίθεση, εκδιώχθηκε από το κατάστημα
– Δείτε το video από τη στιγμή της επίθεσης

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο, ίσως όμως είναι η πρώτη φορά που δέκτης μιας ξενοφοβικής και ρατσιστικής επίθεσης γίνεται ένα ζευγάρι Ελλήνων ομογενών. Και γιατί δέχτηκαν επίθεση; Γιατί μια γυναίκα τους άκουσε να συζητούν μεταξύ τους στα ελληνικά και τους επιτέθηκε φραστικά μέσα σε κατάστημα!

Όλα έγιναν το Σάββατο το απόγευμα σε ένα μαγαζί του Λος Άντζελες όταν ο Θανάσης Παπούλιας και η σύζυγός του Σοφία στέκονταν στην ουρά του ταμείου και ενώ περίμεναν, συζητούσαν, όπως συνηθίζουν όταν να μιλούν μεταξύ τους, στα ελληνικά. Και οι δυο είναι παιδιά μεταναστών, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις ΗΠΑ και άρα είναι Αμερικανοί πολίτες.

Το περιστατικό, που έρχεται μόλις μερικές μέρες πριν από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ και την επίθεση ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ, είναι ένα από τα πολλά που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ. Φαίνεται, πάντως, πως υπάρχει ακόμα ελπίδα, αφού η μάνατζερ του μαγαζιού πέταξε… έξω τη γυναίκα που εξαπέλυσε την φραστική επίθεση στο ζευγάρι.

Τα όσα έγιναν εξιστόρησε ο ίδιος ο Θανάσης Παπούλιας μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, όπου ανέβασε και το video αλλά και από το blog του excusemeareyougreek.com.

«Στεκόμουν στην ουρά σε ένα σούπερ μάρκετ, μιλώντας στη γυναίκα μου… στα ελληνικά. Από το πουθενά, άκουσα κάποιον να γκρινιάζει πίσω μου και φάνηκε πως κάτι ήθελε να μου πει. Γύρισα και είπα «συγγνώμη;» και άκουσα να φωνάζει «να μιλάτε γ@@@μενα αγγλικά, εδώ είναι Αμερική». Έμεινα σοκαρισμένος. Ακολούθησε κάθε βρισιά που υπήρχε το περιορισμένο λεξιλόγιό της. Για να με περιγράψει, να μου πει να γυρίσω πίσω στη χώρα μου! Το αστείο είναι πως πίστευα πως ΕΙΜΑΙ στη χώρα μου, στη χώρα που γεννήθηκα, στις ΗΠΑ. Μετά, το καλύτερο ήταν πως έπαθε σοκ όταν της απάντησα σε άψογα αγγλικά. Αλλά δεν σταμάτησε. Συνέχισε να βρίζει, να μου λέει πως εδώ είναι Αμερική. Τη λυπάμαι τη γυναίκα αυτή» έγραψε ο Θανάσης Παπούλιας, σημειώνοντας πως το «ευτυχές» του πράγματος είναι πως το ζευγάρι δεν είχε μαζί του τα παιδιά του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μάνατζερ του καταστήματος, όταν άκουσε τι συνέβαινε, παρενέβη και ζήτησε από τη γυναίκα να φύγει από το μαγαζί.

«Καλέστε την αστυνομία, δεν με νοιάζει. Να μιλάτε Αγγλικά. Μιλάτε Αγγλικά» ακούγεται η γυναίκα να λέει στο video. «Δεν είστε ευπρόσδεκτη εδώ αν το κάνετε αυτό» ακούγεται να λέει μια γυναίκα, που φαίνεται να είναι η μάνατζερ του καταστήματος. Και στη συνέχεια, πλησιάζει τη γυναίκα που επιτέθηκε στο ζευγάρι, της παίρνει από τα χέρια ένα μπουκάλι που κρατούσε στα χέρια της και εκείνη φεύγει εκνευρισμένη!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Πηγή:http://www.newsit.gr

2.301

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση