«Να δεχθούμε μετανάστες, αλλά όχι στην πόλη μας»«Να δεχθούμε μετανάστες, αλλά όχι στην πόλη μας»

«Να δεχθούμε μετανάστες, αλλά όχι στην πόλη μας»«Να δεχθούμε μετανάστες, αλλά όχι στην πόλη μας»

Screen Shot 2017-07-26 at 8.10.36 AMAP Photo/Michel Euler

Φασίστες κάτοικοι της πόλης Séméac στη νοτιοδυτική Γαλλία έχτισαν τοίχο γύρω από το κτίριο παλαιού ξενοδοχείου για να εμποδίσουν τη στέγαση μεταναστών.

Είχε πέσει το σκοτάδι όταν ξεκίνησε το «έργο» και μέχρι το πρωί είχε κατασκευαστεί ένας τοίχος μήκους 18 μέτρων και ύψους 1,8 μ.

«Δεν λέμε όχι στους μετανάστες, αλλά είμαστε μικρή πόλη και δεν θα μπορέσουμε να τους διαχειριστούμε», δήλωσαν οι διαδηλωτές στο Γαλλικό πρακτορείο.

Οι τοπικές αρχές -υποστήριξαν οι διαμαρτυρόμενοι- δεν συζήτησαν με τους κατοίκους τα σχέδιά τους να στεγάσουν στο πρώην ξενοδοχείο με την ονομασία «Formula 1» έως 85 ανθρώπους.

Οι αρχές, από την πλευρά τους, δεν έχουν απαντήσει ακόμα στην κίνηση διαμαρτυρίας.

 

«Δεν είμαστε κατά των μεταναστών, αλλά πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψη και τους κατοίκους», είπε ο εκπρόσωπος της ομάδας, Laurent Teixeira. Η Semeac έχει 5.500 κατοίκους και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ισπανία.

Το παλαιό ξενοδοχείο είναι ένα από τα δεκάδες παρόμοια κτίρια σε όλη τη Γαλλία που η κυβέρνηση όρισε ότι θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση μεταναστών, μεγάλος αριθμός εκ των οποίων προς το παρόν κοιμάται στον δρόμο.

Το 2015 η Γαλλία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, προσέφερε άσυλο σε 20.630 πρόσφυγες.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

 

75

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση