Αλγερία: χιλιάδες γυναίκες φόρεσαν μπικίνι στις παραλίες για να αψηφήσουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ

Αλγερία: χιλιάδες γυναίκες φόρεσαν μπικίνι στις παραλίες για να αψηφήσουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ

Screen Shot 2017-08-04 at 9.52.01 AMΧιλιάδες γυναίκες στην Αλγερία αποφάσισαν να οργανωθούν για να σπάσουν την απαγόρευση που επιβάλλουν οι άνδρες και οι ριζοσπάστες ισλαμιστές να εμφανίζονται με μπικίνι στην παραλία.
Το κίνημα ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου 2017, όταν μια νεαρή γυναίκα 27 ετών, με το ψευδώνυμο Σάρα, αποφάσισε να δράσει, όπως δήλωσε η ίδια στην αλγερινή εφημερίδα «Le Provincial». Ενώ πρώτα πέρασε όλη την ημέρα στην παραλία χωρίς να τολμήσει να βγάλει τα ρούχα της και να μείνει με το μπικίνι, η «Σάρα» γύρισε στο σπίτι της και δημιούργησε έναν μυστικό λογαριασμό στο Facebook, καλώντας τα μέλη της οικογένειάς της να συγκεντρωθούν με μαγιό και μπικίνι στην παραλία.

Πράγματι, στις 5 Ιουλίου, πενήντα περίπου γυναίκες συγκεντρώθηκαν στην παραλία, μέλη της οικογένειας της «Σάρα», αλλά και κάτοικοι της παραλιακής πόλης Annaba όπου διαμένει η νεαρή κοπέλα.

Το κίνημα πήρε αμέσως διαστάσεις σε όλη την Αλγερία. Στην τελευταία τους συγκέντρωση ήταν 3.600 οι γυναίκες που αψήφησαν τις απαγορεύσεις της θρησκείας και της κοινωνίας και διεκδίκησαν το δικαίωμά τους να ντύνονται ελεύθερα στην παραλία, όπως κάνουν και οι άνδρες.

«Πολλές γυναίκες που ντύνονται αποκλειστικά με μπουρκίνι είναι επίσης μέλη της ομάδας και ενθαρρύνουν τις πιο δραστήριες να προχωρήσουν… Σκοπός τους δεν είναι να επιβάλλουν ένα συγκεκριμένο ντύσιμο στην παραλία, αλλά να ενθαρρύνουν την διαφορετικότητα, η οποία αντανακλάται στην αλγερινή κοινωνία, και την ελευθερία να επιλέγουν τα ρούχα που θα φοράνε ως γυναίκες στην σύγχρονη εποχή», έγραψε η δημοσιογράφος Lila Mechakra, η πρώτη που έγραψε για το κίνημα του μπικίνι στην εφημερίδα «Le Provincial».

Οπως ήταν φυσικό, αυτή η πρωτοβουλία προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανδρες έγραψαν υβριστικά μηνύματα για τις γυναίκες, τους ζήτησαν «να πάνε να ντυθούν», τις αποκάλεσαν «πόρνες». Ορισμένοι, μάλιστα, δημιούργησαν το hashtag «#Κάνω μπάνιο με το χιτζάμπ μου, αφήνω τη γύμνια στα ζώα».

 

12.425

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. it was about time I’d say! At my building here in Athens, we have some Muslim women who are dressed as all other women here and they REALLY ENJOY IT! They feel like they passed to paradise, they droped the clothes they had to wear at their coutries and you see it at their faces, they’re happy about it! Good news! NO ONE SHALL TELL YOU WHAT TO WEAR LADIES <3

Γράψτε μια απάντηση