Ταινία του ΑΠΘ: «Θεσσαλονίκη 2017: ένας αιώνας από τη μεγάλη πυρκαγιά»

Ταινία του ΑΠΘ: «Θεσσαλονίκη 2017: ένας αιώνας από τη μεγάλη πυρκαγιά»

Screen Shot 2017-08-13 at 9.24.42 AMΟι φοιτητές του ΑΠΘ δημιούργησαν μια ταινία, με θέμα την μεγάλη πυρκαγιά του 1917 που βίωσε η Θεσσαλονίκη.

Η ταινία ολοκληρώθηκε στα πλαίσια του μαθήματος “Παραγωγή”, με διδάσκουσα την κ. Δέσποινα Μουζάκη, στο Τμήμα Κινηματογράφου, Σχολή Καλών Τεχνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στην ταινία, με τίτλο «Θεσσαλονίκη 2017: ένας αιώνας από τη μεγάλη πυρκαγιά» ο Αθανάσιος Ευθύμιος Νικόπουλος, μέλος της διαχειριστικής ομάδας του Facebook «Παλιές Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης», αφηγείται τα γεγονότα της πυρκαγιάς του 1917 στη Θεσσαλονίκη και επιχειρεί μια αποτίμηση των αλλαγών που έγιναν στην πόλη από τότε έως σήμερα.

Επιπλέον, παρουσιάζει τις προσπάθειες που κάνει η ομάδα του ώστε να διατηρηθούν οι μνήμες της πόλης, μέσα από τη συλλογή και προβολή τεκμηρίων για τα χαμένα κτίρια, τους δρόμους της και την ιστορία των διαφόρων κοινοτήτων που έζησαν εδώ.

Δείτε την ταινία

Σκηνοθεσία: Τζίνα Γεωργιάδου

Κάμερα: Τζίνα Γεωργιάδου, Άρης Γαληνός, Στέλλα Δέλλιου, Έλλη Δέλλιου

Μοντάζ: Τζίνα Γεωργιάδου, Ίλμα Τυρμπετάρι

Παραγωγή: Άρης Γαληνός, Τζίνα Γεωργιάδου

*Η ταινία θα προβληθεί επίσης κατά την διάρκεια του πολυθεάματος της Parallaxi και του Θεσσαλονίκη Αλλιώς με τίτλο “Έγινε η σπίθα πυρκαγιά”. Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ ένα πολυθέαμα αφιερωμένο στα εκατό χρόνια της Πυρκαγιάς θα εξελιχθεί στην πόλη… Μην το χάσετε!

120

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση