Χανιά | Προφεστιβαλική εκδήλωση στον Αποκόρωνα πριν το 12ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ

Χανιά | Προφεστιβαλική εκδήλωση στον Αποκόρωνα πριν το 12ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ

Screenshot_14

Η  Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αποκόρωνα αντιλαμβανόμενη την αλληλεγγύη ως το πρώτο βήμα αντίστασης, διοργανώνει μια προφεστιβαλική εκδήλωση στο πλαίσιο του 12oυ Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Χανίων που θα πραγματοποιηθεί στις 16 – 17 Σεπτέμβρη, το Σάββατο 26 Αυγούστου, ώρα 19:30 στον χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Τσιβαρά

Η τοπική κοινωνία χρόνια τώρα έρχεται σε αλληλεπίδραση με μετανάστες και πρόσφυγες, με ανθρώπους που στην καταπίεση της φτώχειας και του πολέμου αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη σε νέους τόπους. Τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όσο και στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια της μαζικής προσφυγικής κίνησης έχουν αναπτυχθεί πολλές δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, οργανωμένες ή πρωτοβουλιακές. Στο σύνολό τους έχουν δημιουργήσει μία ασπίδα ασφαλείας απέναντι στην ανάπτυξη ρατσιστικού μίσους, παράλληλα δε επιδιώκουν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, τόσο με τη δημιουργία δομών στέγασης και σίτισης, όσο και με τη σύνδεσή τους με το κίνημα διεκδίκησης.

Πιστεύοντας ότι ο ατομικός δρόμος δεν είναι η προσφορότερη λύση, νιώσαμε την ανάγκη να εκκινήσουμε αυτή τη συλλογική προσπάθεια καλώντας κάθε έναν και κάθε μια να την ενισχύσει. Μέσα από ομιλίες, συζητήσεις και μουσική θέλουμε να ενισχύσουμε τη διαρκή αναζήτηση των προσφύγων και μεταναστών/ριών, για μια ζωή που εκπληρώνει τους αδιαπραγμάτευτους όρους της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας.

Στην συζήτηση θα συμμετέχουν οι:

Μανώλης Φραγκάκης, πρόεδρος του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων (ΚΙΦΑΧ)

Χρήστος Παπαδάκης, μέλος της Κοινωνικής Κουζίνας Χανίων

Ορέστης Δαύλιας, μέλος στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων

Μετά τη συζήτηση θα περιδιαβούμε σε μουσικά μονοπάτια της Ανατολικής Μεσογείου και της Κρήτης.

Στον χώρο θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διαρκείας (προτεραιότητα το λάδι) για την Κοινωνική Κουζίνα Χανίων, όπως επίσης και φάρμακα για το Κοινωνικό Ιατρείο Χανίων με υψηλή προτεραιότητα για: Bepanthol, sudocrem, pulvo, betadine, fucidin, επιθέματα αργίλου, αντιδιαβητικά φάρμακα, ινσουλίνες, αντιπυρετικά δισκία, αντιβιοτικά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

πηγή:zarpanews.gr

56

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση