Έλληνες σκιτσογράφοι απαντούν στην λογοκρισία του ευρωκοινοβουλίου

Έλληνες σκιτσογράφοι απαντούν στην λογοκρισία του ευρωκοινοβουλίου

Screen Shot 2017-09-14 at 7.02.24 AMΈπειτα από την απόρριψη των 11 από τα 28 σκίτσα Ελλήνων γελοιογράφων που είχαν υποβληθεί για συμμετοχή σε έκθεση γελοιογραφίας για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Έλληνες σκιτσογράφοι αντιδρούν.

Ο Πάνος Ζάχαρης σχολίασε τη λογοκριτική στάση ανεβάζοντας την παραπάνω φωτογραφία με το σπασμένο μολύβι.

Ο Τάσος Αναστασίου με ένα σκίτσο:

Ο Σπύρος Δερβενιώτης απάντησε με το παρακάτω κείμενο, ανεβάζοντας και την εικόνα με την οποία θα συμμετείχε στην έκθεση:

«1) Aυτό το χαρτακι που λεει Alliance of Liberals and Democrats for Europe δεν ξέρω αν αντιπροσωπεύει το φορέα της λογοκρισίας ή αν απλά αυτοί έτυχε να ‘χουν πρόχειρα σε καποιο γραφείο τα τυπωμένα στίκερ τους.

2) Η Έκθεση αυτή (μόνο τμήμα της οποίας θα φιλοξενούνταν στις Βρυξέλλες) είχε απ’ την αρχή της συνοδευτεί από πονηρά εγχώρια δημοσιεύματα για «ενόχληση των Βρυξελλών». Εξακολουθώ και σήμερα να πιστεύω ότι αυτό κινήθηκε σε επίπεδο χαμηλόβαθμων Βασιλικότερων των Βρυξελλών αλλά ακόμα κι έτσι, δείχνει σε τί έχει φανερότατα μεταμορφωθεί το «όνειρο της Ε.Ε. των ελευθεριών και των δικαιωμάτων»

3) Η γελοιογραφία είναι μια συνεχής μάχη να ισορροπήσεις στα όρια του να γίνεις όσο πρέπει ενοχλητικός, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να σου κάνει τίποτα (εκτός από βαριές περιπτώσεις βλαμμένων δικομανών). Το ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ισορρόπησα με «επιτυχία», με βάζει στην αμήχανη θέση να είμαι ελαφρώς απορημένος με τις ζογκλερικές μου ικανότητες, και ΠΟΛΥ περήφανος για τα λογοκριμένα σκίτσα των συναδέλφων που «σανίδωσαν» λίγο περισσότερο το γκάζι, και είναι όλα εξαιρετικά. Για την ιστορία, το σκίτσο που έστειλα εγώ είναι αυτό»

 

202

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση