Καρδίτσα: καταγγελία για προσαγωγή μελών του ΚΚΕ(μ-λ)

Καρδίτσα: καταγγελία για προσαγωγή μελών του ΚΚΕ(μ-λ)

1Η Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη χθεσινοβραδινή προσαγωγή τριών μελών της, για αφισοκόλληση.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής 3/11, γύρω στις 10 μμ, σε κεντρικότατο σημείο της πόλης (πλατεία Δικαστηρίων) και μπροστά σε δεκάδες διερχόμενους συμπολίτες μας, ομάδα μοτοσικλετιστών της αστυνομίας (ΔΙΑΣ) προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα Καρδίτσας τρία στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ), γνωστά στην τοπική κοινωνία για την συνδικαλιστική τους δράση και την πολύχρονη ενασχόλησή τους με τα κοινά, που εκείνη την ώρα κολλούσαν αφίσες για τα 100χρονα της Οκτωβριανής επανάστασης.

Την ίδια στιγμή που η πόλη κατακλύζεται από διαφημιστικές αφίσες διαφόρων club και ξενυχτάδικων, γίνεται στοχοποιημένη και επιλεκτική εφαρμογή του νόμου με στόχο τη πολιτική έκφραση και δράση και το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Με κυβέρνηση της «αριστεράς» φτάσαμε να έχουμε προσαγωγές αφισοκολλητών, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στη πόλη μας. 

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν οφείλεται στο «θερμόαιμο» ή στον «υπερβάλλοντα ζήλο» κάποιων αστυνομικών. Εντάσσεται στη γενικότερη γραμμή κυβέρνησης-Τόσκα αλλά και Μητσοτάκη και λοιπών για «εφαρμογή του νόμου», χτύπημα της «ανομίας», ενίσχυση του ρόλου της αστυνομίας και ένταση της αστυνόμευσης-αστυνομοκρατίας. Εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών, χτυπήματος των λαϊκών δικαιωμάτων και αναίρεσης λαϊκών κατακτήσεων. Έρχεται να προστεθεί στη μακριά αλυσίδα παρόμοιων γεγονότων τρομοκράτησης-δίωξης αγωνιστών όπως χθες στη Λάρισα (αγροτοδικεία για τα μπλόκα), προχθές στην ΑΣΟΕΕ (καταπάτηση πανεπιστημιακού ασύλου), παραπροχθές στα Γιάννινα (συλλήψεις συνδικαλιστών), την περασμένη εβδομάδα στη Κοζάνη (δίωξη μελών του ΚΚΕ) κλπ

Καλούμε το δημοκρατικό λαό της Καρδίτσας να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές, να εναντιωθεί στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά του δικαιώματα και καταχτήσεις. Ο αγώνας για υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων είναι κοινός με τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, ενάντια στη πολιτική της φτώχειας, της λιτότητας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε νεολαίο, όλο το λαό.

Καρδίτσα 4.11.2017

Πηγή: https://antigeitonies.blogspot.gr

54

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση