18 Δεκέμβρη: διεθνής μέρα δράσης κατά των σκλαβοπάζαρων στη Λιβύη

18 Δεκέμβρη: διεθνής μέρα δράσης κατά των σκλαβοπάζαρων στη Λιβύη

25579120_387732824985268_1939776870_oΣήμερα Δευτέρα 18/12 παγκόσμια μέρα του μετανάστη, ημέρα διεθνούς δράσης κατά των σκλαβοπάζαρων στη Λιβύη, στην Ελλάδα ενώσαμε τη φωνή μας με τις διεθνείς μεταναστευτικές, προσφυγικές, αντιρατσιστικές και τις οργανώσεις Δικαιωμάτων.

Συμμετείχαν: Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Antinazi zone – YRE, Δίκτυο Κοινωνική Υποστηριξής Προσφύγων και Μεταναστών, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑΕ, Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26, Κυριακατικό Σχολείο Μεταναστών, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», Συντονισμός για το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό Σωματείων Φοιτητικών Συλλόγων Συλλογικοτήτων, Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza.

Ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Σύνταγμα και ενημερωτική προβολή για τα σκλαβοπάζαρα στη Λιβύη. Ακολούθησε πορεία στα γραφεία της ΕΕ, στην οποία ακούστηκαν συνθήματα κατά της Ευρώπης φρούριο, της ελληνικής κυβέρνησης και της ρατσιστικής πολιτικής τους. Επίσης πετάχτηκε συμβολικά κόκκινη μπογιά στα γραφεία της ΕΕ. Η ΕΕ που κηρύττει προσχηματικά τον πόλεμο στους λαθρέμπορους ενώ στην πραγματικότητα εκπονεί σχέδια επέκτασης του μοντέλου που εγκαινίασε η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, με στόχο τις μαζικές επιστροφές των προσφύγων που φτάνουν στο ευρωπαϊκό έδαφος στην κόλαση των προσφυγικών φυλακών της Λιβύης, προωθώντας έτσι τις χειρότερες μορφές εκμετάλλευσης και διακίνησης ανθρώπων.

Απαιτούμε:

– Να σταματήσει η συνεργασία ΕΕ-Λιβύης για την αποτροπή της μετανάστευσης. Να σταματήσει η χρηματοδότηση των σκλαβοπάζαρων στη Λιβύη.

– Να ακυρωθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας. Να κλείσουν τα στρατόπεδα στα νησιά, να μεταστεγαστούν οι πρόσφυγες των καταυλισμών της ενδοχώρας σε ενοικιαζόμενα σπίτια.

– Άσυλο με πλήρη δικαιώματα των προσφύγων σε όποια χώρα της ΕΕ επιθυμούν. Να καταργηθεί η Συμφωνία του Δουβλίνου.

– Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας, καμία διευκόλυνση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν την προσφυγιά.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

119

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση