Από βιντεάκι της Ευρωβουλής για την εργασία των νέων, μάθαμε πως ευρωβουλευτές δουλεύουν με απλήρωτους εργαζόμενους

Από βιντεάκι της Ευρωβουλής για την εργασία των νέων, μάθαμε πως ευρωβουλευτές δουλεύουν με απλήρωτους εργαζόμενους

Screen Shot 2018-02-08 at 6.41.21 AMΤι γίνεται όταν ευρωβουλευτές δίνουν πολύ κουλ συνεντεύξεις σε live αναμετάδοση μέσω facebook, για τις συνθήκες εργασίας και πληρωμής νέων εργαζομένων;

Μαθαίνουμε από σπόντα πως στο ευρωκοινοβούλιο, απασχολούνται απλήρωτοι νέοι άνθρωποι με τη μορφή πρακτικής άσκησης, αλλά ακούμε κιόλας πολλά ευχολόγια ώστε τα πράγματα να μην ήταν έτσι.

Όχι αλήθεια, μπορείτε να το ακούσετε και εσείς στο παρακάτω βίντεο, κάπου στο 9:17

Η κυρία που δίνει τη συνέντευξη, είναι η Romana Tomc, σλοβένα πολιτικός και μέλος του ευρωκοινοβουλίου και εκείνη την ώρα απαντά σε ερωτήσεις που της απευθύνουν χρήστες του facebook.

Όταν κάποιος της επισημαίνει πως πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας ακόμα και σε άτομα που έχουν 10 ή 15 χρόνια εμπειρίας, η κ. Tomc, συμφωνεί απολύτως. Και προχωρά λέγοντας πως η ίδια πληρώνει όλους όσους απασχολούνται με τη μορφή κάποιας πρακτικής άσκησης στο γραφείο της.

Και συνεχίζει λέγοντας πως το κάνει αυτό, παρόλο που πολλοί συνάδελφοί της ή ακόμα και το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο, δεν πληρώνουν ανθρώπους που απασχολούν στα γραφεία τους…

Μιλάμε για το ίδιο ευρωκοινοβούλιο που κάνει καμπάνιες για την ανεργία στους νέους, δίνοντας 1,2 δισ. ευρώ για την επιπλέον εκπαίδευση των νέων, την ίδια στιγμή που στο ίδιο απασχολούνται απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Πηγή: http://spasmenoparathyro.me

42

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση