«Υπάρχει κι άλλος χώρος» στο Γκουαντάναμο To διαβόητο κολαστήριο διερύνει τις αρμοδιότητες του

«Υπάρχει κι άλλος χώρος» στο Γκουαντάναμο To διαβόητο κολαστήριο διερύνει τις αρμοδιότητες του

Screenshot_82

Μέσα από συνέντευξη τύπου στο Πεντάγωνο, ο Αμερικανικός Στρατός δήλωσε πως μπορούν να χωρέσουν άλλες «δύο ντουζίνες» κρατουμένων, χωρίς διεύρυνση των απαιτούμενων  πόρων, στις κατηγορούμενες για απάνθρωπες συνθήκες φυλακές του Γκουαντάναμο, εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφασίσει να μεταφέρει εκεί περισσότερους τζιχαντιστές.

«Έχουμε λιγότερους από πενήντα (κρατούμενους) αυτή τη στιγμή κι αυτός ο αριθμός θα μπορούσε πιθανόν να αυξηθεί ελαφρά» ήταν τα λόγια του ναύαρχου Κερτ Τιντ , επικεφαλής της μικτής αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης που είναι αρμόδια για τη Λατινική Αμερική . «Χωρίς επιπρόσθετους πόρους, θα έλεγα πιθανόν δύο ντουζίνες, αλλά, πέραν αυτού του αριθμού, θα χρειαζόταν να αυξηθεί ο αριθμός των φρουρών», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εδώ και έναν χρόνο πρόεδρος των ΗΠΑ , Ντόναλντ Τραμπ, έχει υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει ότι οι εγκαταστάσεις στο Γκουαντάναμο θα παραμείνουν ανοιχτές, σε αντίθεση με τις «προθέσεις» κυβέρνησης Ομπάμα. Ο Τραμπ σχεδιάζει να φυλακίσει κάποιους από τους κρατούμενους από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ως συμμετέχοντες στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η φυλάκιση στο Γκουαντάναμο προκύπτει ως εναλλακτική επιλογή στην διαπραγμάτευση της Ουάσιγκτον για επαναπατρισμό των φυλακισμένων τζιχαντιστών, η οποία, προφανώς, απορρίπτεται από πολλές χώρες.

Ο Κερτ Τιντ τόνισε , επίσης, πως δεν ορίζουν οι ΗΠΑ ποιος θα μεταφερθεί στο Γκουαντάναμο , όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να έρθουν στις φυλακές ξένοι τζιχαντιστές από τη Συρία.

Με πληροφορίες από το tvxs.gr, μέσω:toperiodiko.gr

71

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση