Ο Ζαριανόπουλος ζει επικίνδυνα κι εξακολουθεί να λέει τους χρυσαυγίτες, φασίστες

Ο Ζαριανόπουλος ζει επικίνδυνα κι εξακολουθεί να λέει τους χρυσαυγίτες, φασίστες

 

Υπενθυμίζουμε πως με απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση ενός νυν και δύο πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής για «εξύβριση και ηθική βλάβη» τους, επειδή το 2012 ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε απάντηση δημοσιογραφικής ερώτησης για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στις παρελάσεις για την 28η Οκτώβρη, δήλωσε ότι «οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι πολιτικοί απόγονοι των ντόπιων συνεργατών του, βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε παρελάσεις και εκδηλώσεις που τιμούν την αντίσταση του λαού μας κατά των φασιστών – ναζιστών».

Ο Σ. Ζαριανόπουλος στη ραδιοφωνική συνέντευξη σημείωσε πως η απόφαση του Εφετείου είναι πολύ επικίνδυνη, ενώ θύμισε ότι πριν από λίγους μήνες -πάλι από το Εφετείο Θεσσαλονίκης- είχαμε την καταδίκη εργαζομένων και νεολαίων που αμύνθηκαν σε δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Λαγκαδά. «Η εκτίμηση που κάνει το ΚΚΕ, ότι αυτό αποτελεί αέρα στα πανιά της Χρυσής Αυγής, αποδείχθηκε με τα χθεσινά γεγονότα στη Μυτιλήνη», σημείωσε, αναφερόμενος στη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν μετανάστες. «Και τελικά το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Για να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του ΚΚΕ. Συνελήφθησαν 120 μετανάστες που δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση και δεν συνελήφθη κανείς από τους φασίστες, τους δολοφόνους οι οποίοι επιτέθηκαν σε γυναίκες και παιδιά», πρόσθεσε.

Εκτός από τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε ότι υπουργοί της κυβέρνησης φωτογραφήθηκαν με χρυσαυγίτες βουλευτές σε νησιά του Αιγαίου. «Η έλλειψη ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα, απέναντι στη Χρυσή Αυγή, θα πρέπει να ξεκινήσει από τον ίδιο το λαό μας. Θα πρέπει να απομονωθούν. Θα πρέπει να μην τους δίνεται πάτημα σε καμιά λαϊκή εκδήλωση, σε καμιά εκδήλωση της λαϊκής αγανάκτησης είτε για τα εσωτερικά είτε για τα εξωτερικά ζητήματα», σημείωσε.

Πηγή: 902.gr

811

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση