Η ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει τραμπουκισμούς σε βάρος Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων στη Μυτιλήνη

Η ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει τραμπουκισμούς σε βάρος Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων στη Μυτιλήνη

Picture7

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους τραμπουκισμούς σε βάρος Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, από μερίδα ατόμων, γνωστών ακροδεξιών στοιχείων της Μυτιλήνης, που μετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες στο νησί.
Τα συγκεκριμένα άτομα που μετείχαν στο συλλαλητήριο το οποίο έγινε για το προσφυγικό και την αύξηση του ΦΠΑ με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού, βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν μέσα από μία ειρηνική κατά τα άλλα κινητοποίηση και να επιτεθούν σε συναδέλφους, απειλώντας, επιχειρώντας να χειροδικήσουν και προσπαθώντας να αρπάξουν ή να προκαλέσουν βλάβες σε κάμερες και φωτογραφικές μηχανές.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δημοσιογράφοι της Μυτιλήνης, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κλίμα απειλών και τρομοκρατίας που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι προαναφερόμενοι κύκλοι.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λειτουργήσει με τρόπο που να δικαιολογεί τον τίτλο του και να σταματήσει να ανέχεται τα φαινόμενα αυτά, καθώς ο ρόλος του δεν είναι αυτός του θεατή τέτοιου είδους ακραίων φαινομένων.
Παράλληλα καλεί τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να ενεργήσουν στην κατεύθυνση της υπεράσπισης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του πολίτη στην απρόσκοπτη ενημέρωση, κάτι που είναι αυτονόητο σε μία δημοκρατία

Πηγή:http://www.lesvosnews.net

60

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση