Θεσσαλονίκη: δικάζονται 6 αντιφασίστες για παρέμβαση στα γραφεία Χ.Α.

Θεσσαλονίκη: δικάζονται 6 αντιφασίστες για παρέμβαση στα γραφεία Χ.Α.

Σήμερα Παρασκευή 18/5 δικάζονται στη Θεσσαλονίκη 6 αντιφασίστες, οι οποίοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου του 2015 πραγματοποίησαν παρέμβαση και έγραψαν συνθήματα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για επίθεση και φθορά των γραφείων της Χ.Α.

Δείτε την άμεση κάλυψη της δίκης στη στήλη The Case του omniatv.

Πρόκειται για μία παρέμβαση που ήταν μέρος των δράσεων αλληλεγγύης στα πλαίσια της καμπάνιας ενάντια στον φράχτη του Έβρου, πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική παρέμβαση στην δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης παρέμβασης μοιράστηκαν κείμενα, έγινε αφισοκόλληση και γράφτηκαν τα συνθήματα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Όπως γράφουν οι 6 διωκόμενοι: «Η πολιτική μας παρέμβαση στα γραφεία της Χ.Α. είχε ως στόχο να καταδείξει την οργανική σύνδεση της φασιστικής συμμορίας με την συντελούμενη δολοφονία μεταναστών στο Αιγαίο αλλά και το ότι άλλη όψη αυτής της σύγχρονης θανατοπολιτικής είναι τα τάγματα εφόδου που δολοφονούν. Οι σύγχρονοι νεοδωσίλογοι και ταγματασφαλήτες έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα και φέρουν ειδικό πολιτικό μερίδιο ευθύνης.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη Θεσσαλονίκη στη συγκεκριμένη χρονική φάση η δίκη αντιφασιστών αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς είναι μία περίοδος που ο ακροδεξιός «χώρος» προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί, και με αιχμή άλλες φορές το Μακεδονικό και άλλες την ισλαμοφοβία καλεί σε συγκεντρώσεις ενώ δεν έχει διστάσει να πραγματοποιήσει και σχετικές επιθέσεις.

Πηγή: https://omniatv.com

41

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση