Συγγνώμη με αναφιλητά ζήτησαν μάχιμοι πατριώτες, που έδειραν 76χρονο ηλικιωμένο

Συγγνώμη με αναφιλητά ζήτησαν μάχιμοι πατριώτες, που έδειραν 76χρονο ηλικιωμένο

Πώς θα υπερασπιστούμε τα πάτρια εδάφη, αν αρχίζουμε να κλαίμε στο πρώτο δικαστήριο;

Έντονα φορτισμένη ήταν η αίθουσα του δικαστηρίου όπου εκδικαζόταν η επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης πριν μερικές μέρες.

Κάπου ανάμεσα στα αναφιλητά, οι δημοσιογράφοι κατάφεραν να καταγράψουν τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων.

Έτσι, ένας 36χρονος δήλωσε πως δεν ήξερε ποιον χτυπούσε, αλλά είχε ακούσει πως νωρίτερα είχε γίνει συγκέντρωση για το Pride στη Θεσσαλονίκη και είχε θυμώσει πάρα πολύ. Μάλλον απλά κάπου ήθελε να ξεσπάσει, είδε ένα πλήθος να δέρνει έναν παππού και πήγε να ξεδώσει.

Ένας 20χρονος που προκάλεσε ζημιές στο αυτοκίνητο του Δήμου, υποστήριξε πως δε χτύπησε το δήμαρχο, αλλά ότι πήρε έναν υαλοκαθαριστήρα και άρχισε να χτυπάει το αυτοκίνητο.

Ο καλύτερος όμως ήταν μάλλον ο άλλος 20χρονος, σπουδαστής κομμωτικής που είχε συμμετάσχει και σε αντισυγκέντρωση ακροδεξιών στο περσινό gay pride της πόλης.

Ο ίδιος, που ασχολείται με το τάε κβο ντο για δέκα χρόνια, υποστήριξε πως:

από 6 χρόνων μέχρι τα 15 χρόνια έκανα γυμναστική τρέξιμο. Είναι συγκεκριμένα σημεία που μπορούσαν να κάνουν ζημιά. Τον χτύπησα στο στομάχι, δεν κάνει ζημιά στο στομάχι

Πρόσθεσε ότι δεν ήξερε πως το χτύπημα που κατάφερε στο στομάχι του δημάρχου θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό, αφού αγνοούσε πως έχει μπαλονάκι και είναι καρδιοπαθής.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως παρασύρθηκαν από το πλήθος, δηλαδή είδαν φως και μπήκαν.

Το δικαστήριο καταδίκασε και τους τρεις κατηγορούμενους με ποινές από 14 ως 21 μήνες. Για τους δύο 20χρονους η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με τους καταδικασθέντες να πηγαίνουν σπίτια τους, ενώ ο 36χρονος πρέπει να καταβάλει 5 ευρώ για κάθε ημέρα της ποινής του, αφού μετά την επίθεση στο Μπουτάρη, πήγε να ληστέψει και ένα κρεοπωλείο.

Πηγή:https://spasmenoparathyro.me

149

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση