Τρανς άνδρας δολοφονήθηκε στην Ατλάντα των ΗΠΑ

Τρανς άνδρας δολοφονήθηκε στην Ατλάντα των ΗΠΑ

Ο Nino Fortson, τρανς άνδρας, 36 ετών, δολοφονήθηκε από πυροβολισμό στην Ατλάντα την Κυριακή.

Ο Fortson είναι το δέκατο τρανς άτομο, θύμα ανθρωποκτονίας για φέτος, και, ο πρώτος τρανς άνδρας ανάμεσα στα θύματα.

Ο Fortson ενεπλάκη σε μια διαφωνία στο δρόμο με δύο άνδρες και δύο γυναίκες, αναφέρει η Atlanta Journal-Constitution. Ένας μάρτυρας είπε ότι πυροβόλησε με ένα μικρό όπλο στον αέρα, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε. Λίγα λεπτά αργότερα, ο μάρτυρας άκουσε περισσότερους πυροβολισμούς και στη συνέχεια τον είδε να βρίσκεται στο έδαφος, καθώς ένας από τους άλλους ανθρώπους που συμμετείχαν στη διαμάχη απομακρύνθηκε τραυματισμένος. Ο Fortson απεβίωσε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο Grady Memorial Hospital.

Αρχικά οι αναφορές στο Fortson από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν σε λάθος γένος και όνομα, κάτι που διατύπωσαν οι φίλοι του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

«Η προκαταρκτική μας έρευνα δεν έδειξε με κανέναν τρόπο ότι αυτό το άτομο αυτοπροσδιοριζόταν ως τρανς. Και δεν έχουμε αποδεικτικά στοιχεία ότι η ταυτότητα φύλου έπαιξε κάποιο ρόλο σε αυτόν τον θάνατο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της Ατλάντα, Carlos Campos, στις εκθέσεις του Journal-Constitution. «Ωστόσο, αν ληφθούν υπόψη τα ζητήματα που έχουν τεθεί δημόσια, έχουμε δεσμευτεί απέναντι στις LGBT οργανώσεις και τους ζητήσαμε να συνεργαστούν με τη μονάδα ανθρωποκτονίας για να δουν αν υπάρχουν οπτικές που πρέπει να διερευνηθούν».

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία του Ντάλλας λέει ότι ένα σώμα μιας τρανς γυναίκας βρέθηκε σε ένα ρυάκι της πόλης το Σάββατο. Δεν ταξινομούν ακόμη το θάνατό της ως ανθρωποκτονία, χαρακτηρίζοντάς την προς το παρόν ως «ανεξήγητο θάνατο», αναφέρουν τα NBC News. Ένας άντρας σε καγιάκ βρήκε το σώμα της, το οποίο ήταν σε «προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης», σύμφωνα με την έκθεση.

«Υπήρξαν κάποιοι τραυματισμοί», ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ντάλλας Thomas Castro στους δημοσιογράφους την Τρίτη. «Περιμένουμε την επιβεβαίωση της αιτίας θανάτου από το γραφείο του ιατροδικαστή». Η αστυνομία ζητά την βοήθεια του κόσμου για να αναγνωρίσει την τρανς γυναίκα.

Η ανακάλυψη του σώματος της τρανς γυναίκας ήρθε μόλις τέσσερις ημέρες μετά το θάνατο μιας άλλης τρανς γυναίκας στο Ντάλλας, της Carla Patricia Flores-Pavon, που είχε στραγγαλιστεί στο διαμέρισμά της. Η αστυνομία την Πέμπτη συνέλαβε έναν ύποπτο για τη δολοφονία της Flores-Pavon –τον Jimmy Eugene Johnson II, 24 ετών, κοντά στο Huntsville του Τέξας, αναφέρει το KTVT του Ντάλλας.

Ο Johnson, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου της αστυνομίας, είχε αντικείμενα από το διαμέρισμα της Flores-Pavon στο αυτοκίνητό του, οπότε η αστυνομία πιστεύει ότι το κίνητρό του ήταν η ληστεία και όχι η προκατάληψη κατά των τρανς, αναφέρει ο σταθμός.

Κατηγορείται για δολοφονία και κρατείται στη φυλακή του Walker County με εγγύηση 500.000 δολαρίων και αναμένεται να μεταφερθεί στο Ντάλλας σύντομα, σύμφωνα με το KTVT.

Πηγή:http://t-zine.gr

79

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση